Milli maçta 'ülke adı' krizi: Takımın adını söyleyin!

İspanya Dünya Kupası elemelerinde resmen tanımadığı Kosova'yla kendi evinde oynadı. Maçtan önce ve maç sırasında bir dizi kriz yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya, Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda Kosova’yı konuk etti. Karşılaşma öncesinde basın toplantısında başlayan ülke adı krizi maç içinde de sürdü.  

Maç öncesi düzenlenen ve Kosova Teknik Direktörü Bernard Challandes'in de yer aldığı basın toplantısında ilk kriz yaşandı. İspanyol bir muhabirin 'Takım hocasına soruyorum' demesinin ardından Kosova teknik heyeti 'Hangi takım hocası lütfen söyler misiniz?' diyerek ısrarcı oldu. Soru ancak muhabir 'Kosova' dedikten sonra yanıtlandı.

Kriz maçta da devam etti. Maçın ülkedeki resmi yayıncısı olan kanal, Kosova'nın kısaltmasının 'kos' olarak küçük harflerle yazdı. İspanya Futbol Federasyonu'nun maç öncesinde yayınlanan anons görselinde de Kosova'nın adı küçük harflerle yazıldı. Bu durum da sosyal medyada tepki çekti.

MAÇI İSPANYA KAZANDI

İspanya karşılaşmaya Unai Simon; Marcos Llorente, Eric Garcia, Inigo Martinez, Jordi Alba; Koke, Busquets, Pedri; Ferran Torres, Dani Olmo, Morata 11'i ile çıkarken, Kosova ise maça Ujkani; Hadergjonaj, Dresevic, Vojvoda, Aliti, Kokolli; Halimi, Kryeziu; Rashica, Celina; Muriqi ile çıktı. 

Tanımama krizi gölgesinde oynanan maçı İspanya 3-1 kazandı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Olmo, Torres ve Moreno atarken Kosova'nın tek sayısı ise Besar Halimi ile geldi. (HABER MERKEZİ)