Milli okçu Mete Gazoz Tokyo'da altın madalya kazandı

Okçu Mete Gazoz, finalde galibiyet alarak okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli'yi yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Gazoz, finalde galibiyet alarak okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

'SİZLERİ GURURLANDIRDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM'

Gazoz, "Bugün yıllardır hayalini kurduğum, Rio’da gerçekleşen olimpiyatlardan sonra sizlere söz verdiğim olimpiyat madalyasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır verdiğim emeklerin karşılığını aldığım, en önemlisi bana inanan sizleri gururlandırdığım için çok mutluyum" dedi. 

Orman yangınlarını hatırlatan Mete Gazoz, "Tokyo'da elde ettiğim başarı her ne kadar gurur verici olsa da, aklım ormanlarımızda. Tek dileğim bu felaketin bir an önce son bulması. Kaybettiğimiz canlar var. Canımız yanıyor. Yangınla mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison ile karşı karşıya geldi.

İlk seri seti 2-0 alan Mete, 2. sette iyi bir performans sergilemesine rağmen 1-1 eşitlikle ayrıldı. Üçüncü sette rakibinin attığı 8'i değerlendiremeyen Mete Gazoz, durumun 3-3'e gelmesini engelleyemedi.

Milli sporcu, 4 ve 5. setleri 2-0'lık skorlarla aldı. Maçı 7-3 kazanan Gazoz, adını yarı finale yazdırdı.

Yumenoshima Okçuluk Alanı'nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan ilk tur maçında Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasında ise Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmişti.