Milli Reasürans Sanat Galerisi faaliyetlerine ara veriyor

Millî Reasürans Sanat Galerisi yenileniyor. Restorasyon boyunca sergi faaliyetlerine ara verecek olan galeri, bu süreçte 30 yıllık belleğini dijitalleştirme çalışmasına devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin önemli sanat galerilerinden Milli Reasürans, içinde bulunduğu binanın geçireceği restorasyon nedeniyle geçici olarak faaliyetlerine ara veriyor. Galerinin toplamda 188 ulusal ve uluslararası sergi ve bu sergilere özgü hazırlanan 170'in üzerinde sergi kitabı ile görsel sanatlarda olduğu gibi yayıncılık tarihinde önemli bir yeri bulunuyor.

Sevinç ve Şandor Hadi'nin ödüllü mimari projesi olarak 1992'de hayata geçirilen Milli Reasürans binasının restorasyonu, Sevinç Hadi'nin onursal ortağı olduğu TeCe Mimarlık ve Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından üstlenilirken, proje kapsamında yapıya dahil edilecek tiyatro salonu ve sosyal mekanlar ile bina, yeni bir kültür merkezi kimliğine bürünecek.

SERGİ FAALİYETLERİNE ARA

Restorasyon boyunca sergi faaliyetlerine ara verecek olan galeri, bu süreçte 30 yıllık belleğini dijitalleştirme çalışmasına devam edecek.

Bu belleği oluşturan bilgi, belge, görsel ve dokümanlarla, galerinin geçirdiği aşamalar ve zamanla evrildiği süreçler de 2025 yılının sonbaharında yenilenen mekanda izleyicilere sergi olarak sunulacak.

(BÜLTEN)