Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: 47 hedef vuruldu

SAHA EXPO TUSAŞ standında düzenlenen anma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, hava operasyonuyla 47 hedefin vurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kazan yerleşkesine yönelik yapılan saldırıya karşı, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'ndaki TUSAŞ standı önünde anma töreni düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da törene katıldı.

'DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ'

Törende konuşan Bakan Kacır, "Milli savunma sanayiimizi hep birlikte zirveye çıkaracağız. Tüm kurumlarımızla milli teknoloji hamlesi yolculuğunda omuz omuza sırt sırta çalışacağız. Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz" açıklaması yaptı.

'47 HEDEF İMHA EDİLDİ'

Milli Savunma Bakanı​ Yaşar Güler ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin ve milletimizin huzuru ile yerli ve milli savunma sanayimizi hedef alan bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Evlatlarımız intikamını almak için kararlılığımız tam. Operasyonlarımız kararlılıkla sürecek. 29'u Irak, 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefi tam isabetle vurulmuş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Tesadüf değildir, bir maşa olan terör örgütlerinin niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmemiştir. Hainlerin oyunlarını bozmaya devam edeceğiz."

SDG: 2'Sİ ÇOCUK 12 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyonlarında 2'si çocuk 12 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. SDG'nin açıklamasında, 25 kişinin de yaralandığı aktarıldı. 

(HABER MERKEZİ)