Milyonlarca öğrenci için dersi zili yeniden çalıyor: 'Çocuklar okula hazırlanmalı'
İki haftalık sömestr tatilinin ardından 20 milyon öğrenci pazartesi günü yeniden ders başı yapacak.
DUVAR - Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci, 3 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem için ders başı yapacak. Yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı başlarken, öğrenciler ve veliler yoğun bir döneme hazırlanıyor.
20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayan 15 günlük sömestr tatili, 2 Şubat 2025 Pazar günü sona eriyor.
UZMANLARDAN UYARI: HASTALIK RİSKİ ARTIYOR
Uzmanlar ise okulların yeniden açılmasıyla birlikte kalabalık sınıflar, yetersiz hijyen önlemleri ve düzensiz tatil alışkanlıkları nedeniyle bulaşıcı hastalık riskinin arttığına dikkat çekti.
DHA'ya konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Nesiman Alili, tatilde düzensizleşen uyku ve beslenme alışkanlıkları bağışıklık sistemini zayıflatabileceği uyarısında bulunarak "Çocuklarımızı okula sağlıklı bir şekilde başlatmak için alabileceğimiz önlemler büyük önem taşıyor” dedi.