Mimar Başak Cengiz’i öldüren erkek tutuklandı

Ataşehir'e 1 aylık eğitim için Ankara'dan gelen mimar Başak Cengiz’i kılıçla öldüren zanlı Göktuğ Boz, 'evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını' söyledi. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ataşehir'de 28 yaşındaki Başak Cengiz'i kılıçla öldüren Can Göktuğ Boz (27), adliyeye sevk edildi. Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz'in, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz'un saldırısına uğradığı belirtildi.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, bir site önünde dün akşam saat 19.00 sıralarında Cengiz'e saldıran Boz'un daha sonra sitenin içine doğru kaçtığını belirledi. Cengiz'in ikamet ettiği sitede tek başına oturduğu öğrenilen Boz'un evine baskın düzenlendi. Şüphelinin evinde yapılan aramada 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu aktarıldı.

Polis evde yaptığı incelemede kağıtlar üzerine yazılarak, duvar ve pencerelere bantlanmış bir çok yazı olduğunu gördü. Yazılardan bazılarında "Karına bıçak sapla, Karına mermi at, Mermiden kaçarken çapraz koş. Biraz arkana bak", "Tartışma eden saldıran insanı öldür Göktuğ", "İstanbul Anadolu bölgesinde ölen yok. Saldırınca saldır yarısı katil bıçak" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. DHA'nın aktardığına göre Boz'un, 3 sayfalık ifadesinde işlediği cinayeti 'soğukkanlılıkla' anlattığı belirtildi.

Can Göktuğ Boz'un poliste verdiği ifadesinde 'evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini' anlattığı önü sürüldü. İfadesinde 'kılıçları çok sevdiğini' söyleyen Boz'un evinde bulunan kılıçların hepsini internet ya da mağazalardan aldığını ve hepsinin kendisine ait olduğunu da söylediği belirtildi. Can Göktuğ Boz'un cinayetten sonra evine çıktığı, olayda kullandığı samuray kılıcını banyoda yıkayarak temizlediği tespit edildi. 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Can Göktuğ Boz burada savcıya ifade verdi. Savcılık, şüpheli Boz’u 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'Silahla tehdit' suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Can Göktuğ Boz çıkarıldığı hakimlikçe "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklandı. (HABER MERKEZİ)