Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, Melih Gökçek hakkında ifade verdi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Melih Gökçek hakkında bulunduğu suç duyurusuna ilişkin ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, görevden alınan Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında bulunduğu suç duyurusu kapsamında ifade verdi.

‘SÖYLEMİ NEFRET, ŞİDDET VE TEHDİT İÇERİKLİDİR’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara’da kapatılan hastanelerin tekrar açılması için Hastanemi Açın Platformu eylemleri döneminde Melih Gökçek tarafından hedef gösterilmiş, Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, “kışkırtıcı” suçlamasıyla, “İçişleri Bakanlığı’na ihbarımdır” diye tweet atmıştı. Candan da bunun üzerine Gökçek hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” ve “hakaret” gerekçesiyle dava açılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

Candan, suç duyurusu kapsamında bugün verdiği ifadesinde “Gökçek attığı tweette ‘Hastanelerin kapalı olduğu istikametinde algı yönetimi yapacaktır. Bu kışkırtıcıya İşlem yapın’’ diyerek doğrudan beni hedef almıştır. Aynı zamanda kışkırtıcı olmak ve algı yönetimi yapmakla itham ederek hakaret etmiştir. Bu söylemi nefret şiddet ve tehdit içeriklidir. Aynı zamanda beni cinsiyet temelli olarak kadın olduğumu da dikkate alarak toplumun bir kısmının husumetine maruz bırakmayı amaçlamıştır. Şüphelinin bu ifadelerinin ifade özgürlüğü sert eleştiri kapsamında dahi kabul edilmesi mümkün değildir. İbrahim Melih Gökçek’ten şikayetçiyim” dedi. (DUVAR)