MİT'ten Ankara'da sanayi casusluğu operasyonu

Savunma Sanayii Başkanlığı projelerini yabancı firma yetkililerine aktardıkları iddiasıyla Ankara'da 6 kişi gözaltına alındı. Operasyona ilişkin MİT ve polisin 1 yıldır çalışma yürüttüğü açıklandı.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, savunma sanayi sektöründe 'yasa dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen' bir gruba operasyon yapıldığı duyuruldu.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

MİT tarafından savunma sanayine yönelik yürütülen 'koruyucu ve önleyici istihbarat' operasyonları kapsamında 'rüşvet karşılığında ihaleye fesat karıştırdıkları' tespit edilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını belirten savcılık, "MİT ve Ankara İI Emniyet Müdürlüğünün koordineli halde 1 yıldır sürdürdükleri çalışmayla Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) görevlilerinin yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyet/fiyatlama bilgilerini savunma sektöründe faaliyet gösteren 'yabancı firma temsilciliği yapan şirket' yetkililerine aktardıkları, bunun karşılığında maddi teminat temin ettikleri tespit edildi. Şirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciğini yaptıkları firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları belirlendi" ifadeleri kullanıldı.

ESKİ PROJE MÜDÜRÜ DE VAR

Bunun üzerine SSB ile koordineli yürütülen operasyonda, kurum çalışanları ile çıkar ilişkisinde bulundukları şirket temsilcilerinden oluşan 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şüphelilerden birinin eski proje müdürü olduğu aktarıldı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramada, yüksek miktarda döviz ele bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca zanlıların dijital materyallerine el konulduğu bilgisi verildi. Açıklamada firma ismine ise yer verilmedi. (ANKARA-AA)