MKE Ankaragücü'nden üst üste ikinci galibiyet

Süper Lig'de Atakaş Hatayspor'u 2-0 mağlup eden MKE Ankaragücü, bu sezon ikinci galibiyetini aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MKE Ankaragücü, Süper Lig'in 6'ncı haftasından ertelenen maçta Atakaş Hatayspor'u konuk etti.

Konuk ekip Hatayspor ikinci yarının başlarında 10 kişi kaldı. 48'inci dakikada hakem Hüseyin Göçek, Hatayspor'dan Gökhan Karadeniz'e, Ender Aygören'e yaptığı hareketten sonra oyunu devam ettirdi.

Pozisyonu izlemesi tavsiye edilen Hüseyin Göçek, VAR incelemesini yaptıktan sonra 50'nci dakikada Gökhan Karadeniz'e kırmızı kart gösterdi.

69'uncu dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Endri Çekici'nin soldan ortasına Emre Güral'ın altıpastan yaptığı kafa vuruşunda, topu takip eden Sarlija, arka direkte meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0.

89'uncu dakikada MKE Ankaragücü farkı ikiye çıkardı. Soldan aldığı topla kale çizgisine kadar inen Paintsil, Sackey'in hatasını değerlendirerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de geçen Paintsil, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

Karşılaşma, MKE Ankaragücü'nün 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini alan MKE Ankaragücü puanını 8'e çıkardı. Ankara temsilcisi 12 Aralık günü oynanan maçta da Konyaspor'u 4-3 mağlup etmiş ve bu sezon ilk kez sahadan galip ayrılmıştı.

Atakaş Hatayspor ise 18 puanda kaldı. (ANKARA/AA)