MKM'den 30. yıl konseri

Mezopotamya Kültür Merkezi, 30. yıl dönümünü kutluyor. Yıl dönümüne özel kutlama konseri Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Kültür Merkezi, 30. yıl dönümünü bir konserle kutlayacak. 16 Ekim Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konser 18.00'da başlayacak. 

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin 30. yıl konserine davet metninde şu ifadeler kullanıldı:

"30 yıl önce İstanbul'un dar bir sokağı... Herkesin yüzünde utangaç bir heyecan... Salondan şarkı sesleri yükseliyor... Herkes meraklı gözlerle bu ana şahitlik etme derdinde. Küçük bir salondan şarkı sesleri yükseliyor… Apê Mûsa ve Apê Feqî ev sahibi gibi kibarca karşılıyor misafirleri. Ve halay başlıyor... Bu heyecan o dar sokaktaki salondan tüm dünyaya yayılıyor. Çocuklar dede ve ninelerinin şarkılarını söylemeye başlıyor. Binlerce yıllık kadim ruh yeniden tohum tutuyor bu dar sokakta ve büyüyor. O çocuk hikâyesini anlatmaya başlıyor dünyaya. Kâh film çekiyor kâh oyunlar oynuyor kâh resim çiziyor...

Yıl 2021. Bu hikâye tüm coşkusuyla devam ediyor. Apê Musa'nın başlattığı halay, hala halaya katılacakları bekliyor. Şimdiye kadar Kürtler ve dostları bu halaya sahip çıktı ve bu halay hiç durmadı. Tan vakti(Berbang) kendini hissettirmeye başladı. Özgürlük kokuyor her yer ve o ilk heyecan yerini mutluluğa bırakıyor. Gelin hep beraber Berbangı karşılayalım..." (HABER MERKEZİ)