Mobilet’ten ara tatil için etkinlik rehberi

Mobilet, bayram tatili haftasında gidilebilecek etkinlikleri sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilet alma platformu Mobilet, ara tatil haftası için öğrencilere etkinlik önerileri hazırladı. 

Mobilet’te, 6 - 14 Nisan tarihleri arasında bahar tatiline renk katacak etkinliklerden bazıları şöyle;

Sakıp Sabancı Müzesi, Arkeolojik Kazı Etkinliği ile 5-9 yaş aralığındaki çocukları ağırlayacak. 13 Nisan saat 12.00’de başlayacak 90 dakikalık atölyede çocuklar, bir uzman arkeolog ve bir konservatör eşliğinde kazı yapacak, eserlerin toprak altından müzeye varan yolculuğuna tanıklık edecekler. Arkeoloji ile yakından tanışıp, onun bilimsel yöntemlerini kullanmayı öğrenecekler. Atölye yürütücüsü JR. Archaeologist ekibi bu keyifli etkinlikle geleceğin kültür mirasının koruyucusu olan çocuklara arkeolojiyi tanıtmayı ve onlardaki merak duygusunu bilinçli bir bilgi arayışına dönüştürmeye yardımcı olmayı hedefliyor.

Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Burhan Öztoprak'ın, baloncukların renklerle buluşarak sanata dönüştüğü gösterisi "Bubble Show” 14 Nisan saat 17.00’de tiyatro seyircilerini Ankara'daki Demiurk Sahne’ye davet ediyor.

School of Akmerkez by Wise Akademi’nin 13 Nisan’daki etkinliği Lıkır’ın Doğum Günü. Aynı gün saat 13.00 ve 14.30’da iki ayrı seansla çocuklarla buluşacak bu keyifli oyun, kelebek olmak istemeyen, sürekli oyundan oyuna koşan küçük tırtıl Lıkır'ın hikayesini anlatıyor. Oyunda Lıkır'ın anne ve babası, onun doğum gününde bir hayal oyunu kurgulayarak onu büyümeye motive ediyor, hep birlikte bir macera yolculuğuna çıkıyorlar. 3 yaş ve üzerindeki tüm çocuklara ve ebeveynlere hitap eden 45 dakikalık bu gösteri, ebeveynliğin anne ve babanın çocuğun ihtiyaçlarını birlikte üstlendiği, çocukla empati kurarak ama hiçbir zaman mükemmelliği hedeflemeden, kendi ihtiyaçlarını feda etmeden olması gereken bir durum olduğunu ortaya koyuyor.

 

 

Mobilet’te nisan ayı boyunca, hem çocukların hem de ebeveynlerin deneyimlenebilecekleri etkinlikler de yer alıyor. Kadıköy Belediyesi'nin “Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır” diyen Barış Manço’nun yaşadığı, eserlerini ürettiği evi yenileyerek bir müze-ev haline dönüştürdüğü Barış Manço Evi, nisan boyunca pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 09.00-16.00 saatleri arasında misafirlerini bekliyor.

Her gün saat 08.00 - 18.00 arasında ziyarete açık olan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi de nisan ayı boyunca tarih, kültür, sanat ve teknoloji severleri müze deneyimine davet ediyor.

Etiketler mobilet tatil