Montella'dan Arda Güler açıklaması: Kararı ben vermedim

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Arda Güler meselesini aydınlığa kavuşturalım. Bir önceki maça çıkmasına ben karar vermedim, doktorumuz ve personelimiz karar verdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve milli futbolcu İrfan Can Kahveci, Volkspark Stadı'nda Çekya ile oynayacakları Avrupa Futbol Şampiyonası maçına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Montella, Arda Güler'in 3-0'lık Portekiz maçına yedek kulübesinde başlamasıyla ilgili gelen eleştirilere yedeklerde "Maça çıkmamasına ben karar vermedim, doktorumuz ve personelimiz karar verdi" dedi.

Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

DİKKATİMİZİN DAĞĞILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ: "Milli takımda 12-13 yıldır bulunan oyuncular, bize bu takımın parçası oldukları en iyi takım olduklarını söylüyorlar. Biz tek vücut olduk ve dikkatimizin dağılmasına izin vermeyeceğiz. Biz başka takımların sonuçlarına bel bağlamış değiliz. Biz cevabımızı sahada vereceğiz. Son 10 ayda böyle yaptık.

BASKI BİZİM İŞİMİZİN PARÇASIDIR: 30 yılı aşkın süredir baskı altındayım. Baskı bizim işimizin parçasıdır. Pozitif bir baskı bu. Biz pozitif bir başarı elde etmek için çabalıyoruz. Amacımız gruptan çıkmak. Yarın önemli bir fırsatımız var. İş bize kalmış durumda.

BU ÇOCUKLAR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ: Gerçek taraftarlarımız ilk düdükten, son düdüğe kadar bizi destekleyecektir. Eleştirenlere hatırlatmak isterim ki bu bizim ülkemiz. Başka bir milli takım yok. Bu takım Türkiye'yi temsil ediyor. Bu çocuklar bizim yüzümüzü güldürdü ve desteklemek lazım."

ARDA KARARINI BEN VERMEDİM: Arda Güler meselesini aydınlığa kavuşturalım. Arda çok uzun süre alabilecek durumda değil. Bir önceki maça çıkmasına ben karar vermedim, doktorumuz ve personelimiz karar verdi. Risk almadan oynayabileceği bir süre vardı ve o kadar oynadı. Arda'yı riske etmemek adına 2 gündür belli antrenmanları yapıyor. Portekiz maçında Arda Güler'in ilk 11'de başlamaması kararını sağlık ekibimiz, doktorumuz ve oyuncuyla birlikte verdik. Ertesi gün malum video internette ortaya çıktı. Arda'nın belli bir süreden sonra depara çıkamayacağını doktorlarla tespit ettik. Dolayısıyla Arda belli bir egzersiz seviyesinin üstüne çıkamayacaktı. Arda 2 gündür antrenmana çıkıyor. Arda son maçta ilk 11'de çıkmadı ve olanları görüyorsunuz.

BU BİZİM TATLI PROBLEMİMİZ: Antipatik olmak istemiyorum ama kadromuzda az süre almış oyuncularımız var. Altay için geçerli olan herkes için geçerli olmalı. Bizim üç tane harika kalecimiz var. Bu da bizim tatlı problemimiz."

BÜYÜKEKŞİ: BİRLİKTELİKLERİ VE ARKADAŞLIKLARI ÜST DÜZEYDE

Bu ardada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yönetim kurulu üyeleri İbrahim Burkay, Mustafa Eröğüt ve Hamit Altıntop, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı tesislerde antrenmanı takip eden Büyükekşi, Burkay, Eröğüt ve Altıntop, ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

A Milli Takım'ın ilk hedefinin gruptan çıkmak olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Gürcistan maçını kazanarak Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladık. İkinci maçımızı kaybettik ancak ilk karşılaşmada elde ettiğimiz 3 puan, Çekya maçında son 16'ya kalabilmemiz için galibiyet ya da beraberliğin yeterli olmasını sağladı. Takımımız Almanya'nın en iyi tesislerinden birisinde son derece iyi koşullarda çalışıyor. Birliktelikleri ve arkadaşlıkları da üst düzeyde. Teknik direktörümüz Monttella'ya ve takımımıza güveniyor, Çekya maçını da kazanacaklarına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'MONTELLA İLE OYUNCULARIMIZ ARASINDA İYİ BİR İLETİŞİM VAR'

Almanya'da taraftarların takıma yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Her maçtan önce yapılan 'fan walk' organizasyonlarında kırmızı-beyaz milli takım formalarıyla ve Türk bayraklarıyla 50 bine yakın vatandaşımız stadyuma yürüyor. Stadyumu tıklım tıklım dolduruyor. Dortmund Stadı'nı kırmızı ve beyaza boyadık, şimdi sıra Hamburg Stadı'nı kırmızı ve beyaza boyamakta."

'Teknik ekip ve futbolcular arasındaki bağın da çok güçlü olduğunu' söyleyen Büyükekşi, "Montella ile tüm oyuncularımız arasında son derece iyi bir iletişim var. Bunun aksi bir hava varmış gibi dezenformasyon ile manipülasyon yapmaya çalışanlara her birlikte gülüp geçiyoruz. Arda da Montella da gülüp geçiyor" diye konuştu.

(SPOR SERVİSİ)