Montella'dan Arda Güler açıklaması: Riski hesaplayarak karar vereceğiz

Milli Takım'da son antrenmana katılmayan Arda Güler hakkında konuşan Montella, "Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, gruptaki ikinci maçında bugün Portekiz ile karşılaşacak.

Maçtan önce açıklamalarda bulunan teknik direktör Vincenzo Montella, son antrenmana katılmayan Arda Güler hakkında gelen bir soru üzerine, "Elbette böyle genç bir oyuncu için yükü kaldırmak kolay değil. Arda şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu, kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımızı oynayacağız, riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz. İrfan Can Kahveci bizimle olmayacak. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor" şeklinde konuştu.

Milli takımın tamamen maça odaklandığının altını çizen Vincenzo Montella, "Taraftarlar mutlu olabilir, hayal kurabilir ama bizlerin ayaklarımızı yerde tutmamız gerekiyor. Çok fazla abartırsanız gerçekliklerden uzaklaşırsınız.  Gerçeklere odaklanmamız gerekiyor. İşimiz yapmak için en iyi şekilde sahada olacağız. Konsantrasyonumuzu, arzumuzu, isteğimizi hiçbir zaman eksik etmeden sahada olacağız." ifadelerini kullandı.

Montella, Portekiz karşısında bloklar arası mesafeyi açmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Yarının anahtarı tabii ki kompakt oyun, rakibe mesafe bırakmamak ve topu ayağımızda tutabileceğimiz en üst seviyede tutmak. Portekiz'in neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Sorunu çözmek için yeterli seviyede çalıştık. Bunu kaybetmezsek maç içesinde rakipler isterlerse 3’lü stopere de dönebilir. İstiyorlarsa Polonya’nın 3’lediği bir şekilde de oynayabilirler. Zaten onların nasıl oyun kurduklarını biliyoruz. Genel olarak 3’lü şekilde oyun kuruyorlar. Biz ona göre karşılığımızı vereceğiz. Onların zaaflarını da biliyoruz. Zaaflarını kullanarak istediğimiz performansı ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

 

Ay-yıldızlı ekip, bu yıl ilk resmi maçını EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan karşısında sahadan 3-1 galip ayrılmıştı.

 

(SPOR SERVİSİ)