Moskova Metrosu'nun yeni yer üstü hattı açıldı

Moskova Metrosu'nun üçüncü bağlantı hattı faaliyetlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dairesel bir yapıda inşa edilen Moskova Metrosu’nun üçüncü hattı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin’in katılımıyla 17 Ağustos'ta hizmete açıldı.

Ülkede MCD-3 olarak anılan yeni yer üstü metro hattı, 85 kilometrelik uzunluğuyla kuzeybatı ve güneydoğu bölgelerine birbirine bağlıyor. Otuz sekiz istasyonla devreye alınan yer üstü metro hattına Mitkovo, Malino ve Rizhskaya istasyonlarının da eklenmesi için çalışmalar sürerken, MCD-3’ün şu anda Moskova’da 24 bölgeye ve Moskova çevresindeki dört bölgeye hizmet vererek 3,5 milyonluk bir nüfusa hitap ettiği biliniyor.

Projenin, bölge karayollarında günlük 7 bine yakın araçlık trafiği azaltacağı, bu sayede yılda 36 bin tona kadar zararlı emisyonu engelleyeceği öngörülüyor.

Kuzeybatı-güneydoğu arasında seyahat eden yolcuları Kazansky ve Leningradsky istasyonlarını bağlantı olarak kullanma mecburiyetinden kurtaran MCD-3, günlük yolcu kapasitesini de 900 binden 1,9 milyona çıkararak ikiye katlayacak. Bu sayede yolcular yoğun saatlerde dahi ulaşım zorluğu yaşamayacak ve servis sıklığı da 1,5 kat artacak. Başka bir deyişle Moskova’da seyahat edenler, 5,5 dakikalık aralıklarda yeni bir hatta geçebilecek. Son olarak MCD-3, yolcular için ulaşım maliyetlerini 3,5 kata kadar düşürmeyi vaat ediyor.

MCD-3’ün de 17 Ağustos’ta yapılan açılışla eklendiği MCD projesi kapsamında inşa edilen MCD-1 ve MCD-2 ulaşım hatları, Moskova’nın 40’tan fazla bölgesine ulaşım sağlarken yakın şehirleri birbirine bağlayarak konforlu seyahat olanağı sunuyor.

 

Etiketler MOSKOVA METRO