Moskova: Türkiye ve Rusya heyetleri istişareleri sürdürmekte anlaştı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus ve Türk heyetleri, güvenli gemi geçişleri ve Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı için istişarelerin devam etmesi üzerine anlaştı” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesine yönelik Türkiye ve Rusya heyetlerinin Moskova'daki görüşmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'istişareleri sürdürmekte anlaşmaya varıldığı' belirtildi. Bakanlık, Moskova’da Milli Savunma Bakanlığı ile Rusya Savunma Bakanlığı heyetleri arasında müzakereler yapıldığını aktardı. 

"Taraflar Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı ve Türk ticari gemilerinin güvenli çıkışının yanı sıra Karadeniz’de güvenli seyrüseferin sağlanmasına yönelik yaklaşımları ele aldı" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Rus ve Türk heyetleri, güvenli gemi geçişleri ve Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı için istişarelerin devam etmesi üzerine anlaştı” denildi. 

AA'nın aktardığına göre, 'sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) heyetlerinin görüşmesi anlayışının' oluştuğu belirtilirken, bu kapsamda Ukrayna ve BM tarafı ile görüşmelerin ardından gelecek haftalarda Türkiye'de dörtlü olarak bir araya gelinmesinin beklendiği ifade edildi. (DIŞ HABERLER)