Motokurye Samet Özgül cinayetindeki beraat ve ceza indirimine tepki: 'Evladım öldü iki kişi serbest kaldı'

Motokurye Samet Özgül'ü öldüğü cinayete ilişkin davada, müebbet alan sanığın cezasının düşürülmesini ve 12 yıl ceza alan 2 sanığın beraatine Özgül ailesi tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül cinayeti davasında, yerel mahkemenin 12'şer yıl hapis cezası verdiği sanık Mustafa Demirci ve sanık Bülent Açıkgöz'ün beraatine hükmetti. Müebbet hapis cezası alan sanık Halil İbrahim Demirci'nin cezası 25 yıla düşürüldü.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, motokurye Samet Özgül'ün öldürülmesiyle ilgili dava, bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde tekrar görüldü.

Duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Halil İbrahim Demirci, Bülent Açıkgöz, tutuksuz sanık Mustafa Demirci ile Samet Özgül'ün ailesi, avukatları katıldı. CHP Ankara Milletvekilleri Deniz Demir ve Okan Konuralp de duruşmayı takip etti.

Duruşmada sanık Bülent Açıkgöz üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, çok üzgün ve pişman olduğunu söyledi. Sanık Mustafa Demirci ise çok pişman olduğunu belirterek "Keşke bu olay olmasaydı" dedi. Sanık Halil İbrahim Demirci de "Çok pişmanım, çok alkollüydüm. O sırada ne yaptığımı bilmiyordum. Çok korktum. Amacım kavgayı ayırmaya yönelikti" diye konuştu.

Duruşmada söz alan Samet Özgül'ün yakınları, 3 sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. Samet Özgül'ün aile avukatı İbrahim Kapusuz, bilirkişi raporuna katılmadıklarını, bilirkişinin duruşmada dinlenilmesini talep etti. Öte yandan, sanık Mustafa Demirci ve Halil İbrahim Demirci'nin avukatları da bilirkişi heyetinin duruşmaya getirilmesini talep etti.

Savcı, mütalaasında bilirkişi heyetinin dosyaya bir katkı sağlamayacağından reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, aile avukatı ve sanık avukatlarının bilirkişi talebini oy birliği ile reddetti.

Mütalaada Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ün beraatlerine, Halil İbrahim Demirci'nin ise ''kasten adam öldürme'' suçundan cezalandırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Söz alan sanık Açıkgöz, mütalaa nedeniyle savcıya teşekkür etti. Sanık Mustafa Demirci ve Halil İbrahim Demirci beraatlerini talep etti.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Ankara 11'inci Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar yönünden verdiği kararı kaldırdı. Sanık Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ün beraatine, sanık Halil İbrahim Demirci'nin ise önce müebbet hapis cezasını çarptırdı sonra 25 yıl hapis cezasına indirdi.

Mahkeme heyeti, kararı okuduğu sırada acılı aile itiraz ederek, "Bu adalet değil. Samet'in ahı sizleri boğacak" diyerek duruşmayı terk etti.

Samet Özgül'ün ailesi karara tepki gösterdi. Özgül'ün annesi Hacer Baran "Türkiye dinle beni bir evladım öldü iki kişi serbest kaldı" dedi.

Özgül'ün kardeşi Berna Özgül, ''Üzgünüm çünkü şu an Samet'i öldüren üç sanıktan Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz serbest bırakıldı. Bu insanların 20 tane suç kaydı var. Başka birini öldürünce mi hashtag yapacaksınız? Başka birini öldürünce mi bu insanları içeri alacaksınız? Üstelik Bülent Açıkgöz, Samet ağabeyimden sonra bir suç daha işleyip içeri girmiş. Yapmayın. Adalet bu mu? İçeride güvenlik beni neredeyse döve döve atıyor dışarı. Ben ne yaptım? O insanlar yüzsüz gibi karşımda duruyor. Aile olarak, kamuoyu olarak asla bunu kabul etmiyoruz. O iki kişinin tutuklanmasını istiyoruz. Ve tutuklanana kadar ben asla mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Beni yıldıramayacaksınız. Adalet Bakanı beni yıldıramayacaksın" diye konuştu.

Avukat İbrahim Kapusuz ise "İstinaf dairesi, yerel mahkeme kararını kaldırarak, bugün dosyanın esasına girerek yeniden inceleme yaptı. Daire, ilk duruşmada sanıkların beyanlarını aldı, aynı şekilde katılanlar da ifadelerini belirttiler. Mahkeme maalesef dosyadaki eksik ve hatalar barındıran görüntü inceleme tutanaklarının hükmünü esas alarak, sanıklardan Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz hakkında beraat kararı verdi. anıklardan Halil İbrahim Demirci ise hiçbir haksız tahrik unsuru ve iyi hal indirimi şartı oluşmamasına rağmen Halil İbrahim Demirci hakkında iyi hal indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasını, neticeten 25 yıl hapis cezasına çevirdi. Karar sebebiyle üzgünüz, vicdanımız rahatsız. Karara karşı itiraz yoluna başvuracağız. Üzgünüz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)