Motosiklet kazalarında bir yılda 548 kişi hayatını kaybetti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, motosiklet kazalarıyla ilgili verdiği soru önergesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in motosiklet kazaları ile ilgili çeşitli verilerin açıklanması talebi üzerine hazırladığı soru önergesine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında motosiklet/motorlu bisikletin karıştığı trafik kazalarında 548 kişini hayatını kaybettiğini ve 109 bin 104 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Yerlikaya, 2023 yılında meydana gelen ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarında kusur durumları incelendiğinde; yüzde 89,4'ünü sürücü, yüzde 6,45'ini yaya, yüzde 2,7'sini araç, yüzde 1'ini yolcu ve yüzde 0,45'ini yol kusurlarından oluştuğunu belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 2023 yılına ait trafik kazalarına dair açıklamaları, maalesef ülkemizin trafikte motosiklet kazalarının tablosunu gözler önüne seriyor. yüzde 89,4 gibi yüksek bir oranın sürücü kusurlarına dayandığı bir ortamda, bu durumun yalnızca istatistiklerle tanımlanamaz. Bu oran, sadece sürücülerin değil, aynı zamanda sistemin de ciddi bir sorgulanması gerektiğini gösteriyor. Trafik kazalarında bu kadar sürücü hatası oranı, eğitimsizlik, trafik kurallarına uyum eksikliği ve denetim yetersizlikleri gibi sorunları işaret ediyor. Yıllardır süregelen bu soruna karşı kalıcı ve etkili politikalar geliştirmek, yönetenlerin sorumluluğudur.” diye konuştu