MSB, Türkiye-Rusya mutabakatının imza töreni görüntülerini paylaştı

Türkiye ve Rusya arasında Dağlık Karabağ'daki ateşkesin kontrolü için ortak merkez kurulmasını için mutabakat imzalandı. Rus mevkidaşı Şoygu'ya teşekkür eden Milli Savunma Bakanı Akar, "Muhtıranın, yapacağımız bu çalışmanın bölgeye, taraflara yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan'daki ateşkese yönelik Türkiye ve Rusya'nın ortak merkez kurması için mutabakat imzalanmasının görüntülerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısındaki konuşmasındaki "Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı imzalandı" sözleri hatırlatılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği mutabakat zaptını, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu video telekonferans yöntemiyle imzaladı” denildi.

Törende Akar, Şoygu'ya “Karabağ bölgesinde de ateşkesin, barışın, huzurun sağlanmasına çok önemli bir adım atacağımıza bütün kalbimle inanıyorum ve bunun bölge için çok yararlı olacağını burada söylemek istiyorum. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Muhtıranın, yapacağımız bu çalışmanın bölgeye, taraflara yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakanlığın açıklamasında “Akar, bu sonucun sağlanmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in önemli etkisinin olduğunu belirtti” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)