MST TV’den ÖFG TV’ye ziyaret

CHP milletvekilli Sezgin Tanrıkulu, vekilliğinin düşürülmesinin ardından Adalet Nöbeti başlatan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret iki milletvekilinin hak ihlalleri ile ilgili ayrı ayrı yayın yaptıkları MST TV ve ÖFG TV'de canlı yayınlandı. Tanrıkulu, “MST TV’den ÖFG TV’ye selamlar sevgiler” derken, Gergerlioğlu “ÖFG TV’den selam alınmıştır” diye karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, kendi kurduğu MST TV’de milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu konuk etti.

CHP’li Tanrıkulu’nun Meclis’te HDP Grup Başkanlığı’na yaptığı ziyaret, Gergerlioğlu tarafından kurulan ÖFG TV’den de canlı yayınlandı. “MST TV’den ÖFG TV’ye selamlar sevgiler” diyen Tanrıkulu’na, Gergerlioğlu ise “ÖFG TV’den selam alınmıştır” diye karşılık verdi.

'MST TV’DEN ÖFG TV’ye SEVGİLER'

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle başlattığı Adalet Nöbeti’ne destek vermek için ziyarette bulunduğunu söyleyen Tanrıkulu, “İfade özgürlüğüne, seçme ve seçilme hakkına aykırı bir durum var. Vekilimizin vekilliğinin düşürülmesi Anayasa'ya aykırı bir tutumdur. Bizler milletvekili olmadan önce de insan hakları savunucusuyduk. Ben dostumla dayanışma için buradayım. MST TV’den ÖFG TV’ye selamlar sevgiler” dedi.

'BİZ İKİ FARKLI PARTİ̇ VEKİLİYDİK AMA AYNI MÜCADELEYİ VERDİK'

“ÖFG TV’den selam alınmıştır” diye söze başlayan Gergerlioğlu ise, “Biz siyasetten önce de insan hakları alanında aynı kulvarda yürüyen insanlardık. Şimdi siyaset alanı da farklı partilerde buluştuk. İki farklı parti TV, iki farklı parti̇ vekiliydik ama ayrımsız bir insan hakları mücadelesi verdik. Sezgin beyin de benim de ilk sıfatımız insan hakları savunucusudur. Biz üç gündür buradayız. Çok önemli bir direniş ve adalet nöbeti gerçekleştiriyoruz. Bizim ziyaretimize gelerek moral veriyorlar” diye konuştu. (DUVAR)