MUBI 'Uçurtmayı Vurmasınlar'ı restore etti

MUBI, 1989 yapımı "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmini restore etti. Film, 4K kalitesinde vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MUBI, Metin Erksan imzalı "Sevmek Zamanı"nın (1965) ardından Tunç Başaran’ın Feride Çiçekoğlu’nun aynı adlı romanından uyarladığı "Uçurtmayı Vurmasınlar"ı (1989) restore etti.

MUBI'de 4K kalitesinde vizyona girecek olan film, bir hapishanenin kadınlar koğuşunda annesiyle yaşayan beş yaşındaki 'Barış' ve siyasi mahkumlardan 'İnci'nin arkadaşlığını konu alıyor.

Filmde çocuk oyuncu Ozan Bilen ve Nur Sürer’in performanslarına, Füsun Demirel, Güzin Özipek, Güzin Özyağcılar, Meral Çetinkaya, Rozet Hubeş ve Yasemin Alkaya gibi oyunculardan oluşan kalabalık bir kadro eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

UÇURTMAYI VURMASINLAR, uzun yıllardır Türkiye’nin en başarılı restorasyon projelerinde imzası bulunan Atlas Post Production işbirliğinde, son teknoloji yazılım ve teknikler kullanılarak fiziksel ve dijital restorasyondan geçti. Tunç Başaran’ın yönetmenlik tercihlerine ve 4:3 oranındaki orijinal kadraja sadık kalındı. Yapıldığı dönem büyük ses getiren ve çok sevilen bu özel film, yeni sunumuyla 35 yıl sonra yeniden hayat buluyor.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)