Muğla’da HES'e karşı eylemde 7 kişi gözaltına alındı

Fethiye'de yapılmak istenen HES'e karşı bölgede nöbette olan köylülere jandarma müdahale etti. 7 kişiyi darp edilerek gözaltına alındı.

Fotoğraf: Gündem Fethiye
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Fethiye ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde yapılmak istenen Hidroelektrik Santral (HES)’e karşı bölgede nöbet eylemi yapan köylülere jandarma müdahale etti. Bölgenin tek su kaynağı olan dereye yapılmak istenen HES için 5 Ağustos’ta bölgeye jandarma ekipleri ile birlikte iş makineleri yönlendirilmişti. 

Bu tarihten itibaren bölgede eylemde olan köylüler bölgedeyken, jandarma ekiplerinin koruması altında iş makineleri Akçay içine girerek suyun yönünü değiştirme çalışmasına başladı. Çalışmaya engel olmak isteyen köylülere jandarma ekipleri saldırdı. Saldırı sırasında 7 köylü darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Darp edilen köylülerden Recep Alkya’nın kafasında açılma olduğu öğrenildi.

Müdahale sırasında iki kişi ise fenalaştı. Battaniyelerle alanın dışına taşınan köylülere ilk müdahale gelen ambulanslarda yapıldı. Köylülerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Etiketler HES fethiye gözaltı