Muhammet Gündüz'ün ölümü kaza mı cinayet mi?

Nizip'te yaşayan 17 yaşındaki Muhammet Emin Gündüz'ün, polisten kaçarken zırhlı araca çarparak öldüğü açıklanmıştı. Gündüz'ün annesi Şenay Aslan ise çocuğunun ölümünün perde arkasında başka şeyler olduğunu savunarak yetkililere çağrı yapıyor: "Beni duyun, polisler çocuğuma kumpas kurup öldürdüler."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'in Nizip ilçesinde geçen yıl kayıtlara 'kaza sonucu öldü' diye geçen 17 yaşındaki Muhammet Emin Gündüz'ün annesi Şenay Aslan polisler tarafından tehdit edildiğini söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Oğlunun ölümünün kaza olmadığını, 'polislerin kumpası' sonucu öldürüldüğünü ileri süren anne Aslan, konuyla ilgili etkili bir soruşturma yürütülmediğinden şikayetçi. Şenay Aslan, oğlunun Nizip'teki polislerle uyuşturucu işine bulaşmış olduğunu ve ölümünden önce yetkililere bu polislerin isimlerini verdiğini iddia etti. 

OĞLUNUN KİMLERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ MERAK ETTİ

Anne Şenay Aslan, ölümünden önce oğlunu, uyuşturucuya nasıl bulaştığını öğrenmek için takip etti. Anne Aslan bir süre sonra Nizip'teki bir polis ekibiyle fuhuş yapan bir ekibin konuşmalarına şahitlik etti. Bu konuşmaları kaydeden Aslan jandarmaya gitti. Aslan'ın bu şikayeti üzerine aynı gün içerisinde bir jandarma ekibi Aslan'la görüşmeye geldi. Aslan, gelen jandarma ekibinden birinin, “Bu aldığınız ses kayıtları başka yerde duyulursa sizi öldürürüm. Nizip'te oturamazsın” diye tehdit ettiğini söyledi. Aslan'ın bu şikayetleri sonucunda uyuşturucu ve fuhuş olayında ismi geçen polislerin yerleri değiştirildi. Bu olaydan sonra Aslan, polis ekibinin oğlunu sürekli emniyete götürdüklerini ve kendilerine baskı yaptıklarını söyledi.

POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yine bu olayın ardından aynı polisler tarafından cinsel içerikli tehditlere maruz kaldığını belirten Aslan, bu sefer emniyete gidip şikayetçi oldu. Aslan'ın anlatımı ifade tutanaklarına şöyle geçti: “Nizip Emniyet Müdürlüğü'nde A. Bey vardı. Bu kişi beni emniyetteki başka bir kişiye yönlendirdi. Ses kayıtlarını kendisine verdim. Buradaki başka bir komiser de bana, 'Biz gereken adli işlemi yapacağız' dedi. Bu olayla ilgili adliyede herhangi bir soruşturma açılmadı. Beni tehdit eden, bu olaylara karışan şahısların da sadece çalıştıkları büroları değiştirildi. Nizip polisi, oğlumu bu işlerden kurtarmak için yaptıklarımdan dolayı, kendilerini ifşa edeceğimden dolayı oğlumun üzerine çok gittiler.”

Aslan daha sonra Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'na da giderek emniyette görev yapan polislerden ve amirlerinden şikayetçi oldu.

TEDAVİ BAŞVURUSUNDAN SONRA ÖLDÜ

Aslan bu olaydan sonra oğluyla konuştuğunu ve oğlunun kendisine, 'Anne ben bu işleri bırakcağım' dediğini aktardı: "Oğluma bu olaydan sonra çok baskı kurdular, çok üzerine geldiler. Oğlum da bana, 'Anne çok üzerime geliyorlar. Beni baskı altında tutuyorlar. Rahat bırakmıyorlar beni. Ben de uyuşturucudan kurtulmak istiyorum' dedi. Oğlum bu sözlerin üzerine ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı'nı arayarak tedavi olmak istedi. Bu yardım talebinin üzerinden beş gün geçtikten sonra oğlum öldü."

 17 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ: POLİSTEN KAÇARAK ÖLDÜ

Muhammet'in hayatının 2018 yılında polislerle uyuşturucu işine girdiği günden sonra hep kötüye gittiğini belirten anne Aslan,pPolislerin oğlunun peşini bırakmadığını, sürekli tehdit edildiğini ve polislerin dediklerini yapmadığı için sık sık gözaltına alındığını iddia etti.Aslan, oğlunun sık sık Nizip'teki polislerle tartıştığını ve polislerin istediğini yapmadığı için defalarca gözaltına alındığını da öne sürdü.

17 yaşındaki Muhammet Emin Gündüz 10 Ekim 2019'da motosikletle zırhlı araca çarparak öldü. Peki kaza nasıl oldu, zırhlı araç nerden çıktı?

Muhammet Emin Gündüz motosikletiyle arkadaşını eve götürdüğü sırada polisler tarafından kendisine 'dur' uyarısı yapıldı. Gündüz ise polisin bu dur uyarısına uymayarak kaçmaya başladı. Motosikletin peşine de kayıtlara göre en az 3 polis aracı düştü. Motosikletin gidiş yönünde bir zırhlı araç bekliyordu. Kayıtlara göre bankette duran zırhlı araca çarpan Gündüz olay yerinde öldü arkadaşı ise buradan yaralı kurtuldu.

Peki Gündüz, polisin 'dur' ihtarına neden uymamıştı? Olada yaralanan arkadaşının ifadesine göre motosikletin plakası yoktu ve Gündüz'ün belinde bir silah vardı. Anne Aslan ise, “Nizip'te neredeyse bütün polis ekipleri o gece 17 yaşında bir çocuğu takip etti” diyerek oğlunun ölümünün arka planında başka şeyler olduğunu savunuyor.

Kazadan sonra ifade veren polis memuru H.E. ise şunları anlattı: “Anons üzerine motosikleti durdurmak için banket kısımda bekliyorduk. Kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde şeritten çıkmış üzerimize gelmekte olan bahse konu farı yanmayan motosiklet zırhlı aracımızın sağ arka çamurluk kısmına çarptı. Araçtan indiğimizde ağır şekilde yaralanmış iki kişi gördük. Daha sonra kaza geçirenlerden birinin ex olduğunu gördüm.”

Anne Aslan oğlunun ölümüne polislerin sebep olduğunu ve sesinin yetkili bakanlıklar tarafından duyulmasını isterken, "Anlatacağım çok şey var" dedi.