Mültecilere 'fahiş fiyatlı nikah' yargıdan döndü: 25 kat artış yapılmıştı

Afyon'da mülteciler için nikah ücretinin 400 liradan 10 bin liraya çıkarılmasına yargı dur dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyon Belediye Meclisi, mülteciler için nikah ücretini 25 kat artırarak 400 TL'den 10.000 TL'ye çıkarmıştı. Mahkeme, kararın yürütmesini durdurdu.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Afyon Belediye Meclisi tarafından alınan ve mülteciler için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkartan kararın iptali için idare mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme kararında bu işlemin hukuka aykırılık gerekçelerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği kararla ilgili yaptığı açıklamada, mültecilerin ayrımcılığa maruz bırakıldığına dikkat çekerek bu tür hukuka aykırı kararlarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Açıklama şöyle: "Afyonkarahisar Belediye meclisinde alınan 'Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması' kararının iptaline ilişkin idare mahkemesinde açtığımız davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme, kararında söz konusu işlemin hangi gerekçelerle hukuka aykırı olduğunu ayrıntılı bir şekilde ele aldı.”

(HABER MERKEZİ)