Munzur Festivali’nde Aram Yayıncılık’ın kitabına el konuldu

Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında kitap satışı yapan Aram Yayıncılık’ın ‘Jineolojiye Giriş’ kitabına ‘toplatma kararı’ olduğu gerekçesiyle polis tarafından el konuldu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - 22 Munzur Kültür ve Doğa Festivali üçüncü gününde devam ederken Aram Yayınları tarafından basılan, Jineoloji Akademisi’nin hazırlamış olduğu ‘Jineoloji’ye Giriş’ kitabı, 2019 yılındaki karar gerekçe gösterilerek polis tarafından toplatıldı.

Jineoloji Akademisi’nin yazılarından oluşan ‘Jineolojiye Giriş’ kitabına, 2019 yılında toplatma kararı getirildiğini belirten polis, 15 kitaba el konularak satışı durdurdu. Aram Yayınları çalışanları duruma tepki göstererek kendilerine bugüne kadar duruma ilişkin herhangi bir bildirim yapılmadığını ifade etti.

‘BUGÜNE KADAR TARAFIMIZA HERHANGİ BİR BİLDİRİM YAPILMADI’

Aram Yayınları çalışanı Delil Zengeralp şunları söyledi: “Festival kapsamında düzenlenen jineoloji paneli için jineolojiyle ilgili kitaplarımızı panel alanında sergilemek istedik. Panel başlamadan güvenlik görevlileri gelip standımızın fotoğrafını çekti. Bu uygulama polis tarafından 5 gündür stant alanımızda da devam ediyordu. Fakat bugün kitabımıza ilişkin 2019 yılına ait bir karar olduğunu öğrendik. Daha önce başka yerlerde de ilgili kitabın satışı oldu ama bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Tarafımıza tebliğ edilen bir karar da söz konusu değil, bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Kitaplarımızı okuyucuya ulaştırmaya devam edeceğiz.”