Murat Ağırel: Kerem Kınık’ı belgeler yalanladı, tarihte depremde çadır satan başka başkan ve yönetim yok

Gazeteci Murat Ağırel, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 'Atatürk'ün onayı ile çadır satışları var' iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Açıkel, "Tarihte depremde çadır satan başka başkan yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Ağırel, 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde AHBAP’a 46 milyon TL’ye çadır satması tepki çeken Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık'ın "Kızılay bu işi yeni de yapmıyor, Atatürk’ün emri ile İsmet Paşa’nın onayı ile yapılan çadır satışları var" iddiasını arşiv belgeleriyle yalanladı.

Cumhuriyet yazarı Ağırel, ‘Kerem Kınık’ı belgeler yalanladı’ başlıklı yazısında Kınık'ın kendisine Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü imzalı iki belge gönderdiğini belirterek, ikisinde de çadır değil gaz maskesi satıldığını yazdı.

Ağırel, yazısında “Atatürk’ün emri ve İsmet İnönü’nün onayı ile satılan bir çadır yok. Tarihte deprem anında çadır satılan başka bir durum yok, satan başka bir başkan ve yönetimi de yok.

Ben bu bilgiye ulaşamadım. Şayet Kınık’ın açıklayacağı evraklar dışında başka bir belge var ise kayda geçmesi için bu köşe açıktır. Çıkıp özür dileyerek istifa etmek yerine koca bir kurumumuz batırıldı, ona üzülüyorum” ifadelerini kullandı. (KAYNAK)