Murat Ağırel, ölüm tehdidi videosunu paylaştı: 'İhale açılmış'

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajını paylaştı: "Öldürülmem için ihale açıldığı açıkça belirtiliyor." MA muhabiri Fırat Aslan'ın da tehdit edildiği açklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel kendisine gönderilen ve ölümle tehdit edildiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda yüzü maskeli ve güneş gözlüklü olarak konuşan bir kişi, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini belirtiyor. Dicle Fırat Gazteciler Derneği de, Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Aslan'ın tehdit edildiğini açıkladı. 

'DURUMU YETKİLİLERE DEFALARCA İLETTİM'

Murat Ağırel videoyu şu mesajla paylaştı:

 "Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor. Bu videoyu şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor.

Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir."

DİCLE FIRAT GAZETECİLER DERNEĞİ: FIRAT ASLAN DA TEHDİT EDİLDİ

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, X hesabından yaptığı açıklamada Murat Ağırel'la birlikte Mezopatamya Ajansı muhabiri Fırat Aslan'ın da ülkücü olduğu ileri sürülen hesaplar tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Derneğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Gazeteci Murat Ağırel kendisine gönderilen video ile tehdit edildi. Gönderilen video da; yüzü kapalı bir şahıs Ağırel'in infaz emrinin verildiği açık açık ifade ediliyor. Öte yandan Mezopotamya Ajansı Muhabiri Fırat Aslan, X üzerinden kendisine gönderilen mesajla tehdit edildi.

Aslan, “Kars Belediyesi aile şirketine döndü: Kenti Ülkü Ocakları yönetiyor” başlıklı haberi X hesabında paylaşmasının ardından çok sayıda ülkü ocağı üyesi tarafından tehdit mesajına maruz kaldı. Aslan'a gönderilen mesajda; sarı ceset torbası resimleri ile ölüm tehdidinde bulunuldu.

Gazetecilere dönük tehditlerinize son verin, gazetecileri bu ucuz yöntemlerle yıldıramazsınız. 90'lı yıllarda çokça denediniz, iki binli yıllarda AKP’nın tek başına iktidarında da denediniz, şimdi ise; AKP'nin ortağı MHP eliyle deniyorsunuz. Süikastlerinize, katliamlarınıza ve tehditlerinize boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Hakikati daha güçlü bir irade ile yazmaya devam edeceğiz."

(ALINTI)