Murat Meriç yazılarıyla Gazete Duvar'da

Murat Meriç müzik tarihi ve eleştiri yazılarıyla yeniden Gazete Duvar'da... Meriç'in ilk yazısı bu gece yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Murat Meriç, köşe yazılarıyla Gazete Duvar'da. 2016 yılında başladığı yazılarına 2021 yılında ara veren Meriç, kültür ve sanat gündemine ilişkin değerlendirmeleriyle yeniden Gazete Duvar'da yazmaya başlıyor. Meriç'in ilk yazısı bu gece yayınlanacak.

Mürekkep, Birikim, Milliyet Sanat, Virgül, Bant gibi dergilerde yazıları yayınlanan Meriç, Yeni Binyıl, Radikal ve BirGün'ün yazarlarındandı. Ankara’da Radyo Arkadaş’ın kuruluşuna katıldı, radyo programları başta TRT, pek çok radyoda yayımlandı. Kimi televizyon programlarının danışmanlığını yaptı, metnini yazdı. 2002 - 2003 yıllarında TRT için Kırkbeşlik adlı televizyon programını hazırladı ve sundu. Kalan Müzik için bir Tülay German albümü (Burçak Tarlası 64 – 87, 2001) derledi, pek çok albüme yazar ve danışman olarak katkıda bulundu.

Pop Dedik / Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği (İletişim Yayınları, 2006), 100 Şarkıda Memleket Tarihi (Ağaçkakan Yayınları, 2016), Yerli Müzik (bi'bak Berlin, 2018) ve Hayat Dudaklarda Mey / Memleketin Anason Kokan Şarkıları (Anason İşleri Kitapları, 2019) adlı dört kitabı, üzerinde çalıştığı birçok projesi var. Üniversitelerde ve kültür merkezlerinde müzik tarihi üzerine seminerler verdi, veriyor. 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)