Murat Ülker: İki uçak sattım, dünyanın tasarrufunu yaptım

İş insanı Murat Ülker, aldığı tasarruf tedbirlerini anlatırken işyerlerinin çoğunda sendika olduğunu belirtti, "Sendika toplumun temel taşıdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülker'in patronu Murat Ülker, tasarruf için iki uçağını sattığını açıkladı. Seyahatlerini tarifeli uçak ile gerçekleştiren Ülker, zamanında grev kırıcılığı yaptığını ancak her seferinde sendika ile anlaştığını da söyledi. 

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bir panel sonrası görüştüğü Murat Ülker'in bu sözlerini şöyle aktardı: 

"Murat Ülker'in iki uçağı vardı. Murat Bey, bir gün bu ülkede, bir gün başka bir ülkede. Neden mi? Tam 26 ülkede 100'ün üzerinde fabrikaları var. Fabrikalarının bulunduğu ülkelerde 4 milyar insan yaşıyor. Ülker, bisküvi üretiminde dünya ikincisi. Hedef birinciliği ABD'nin elinden almak. Çikolata üretiminde ise Ülker dünyada 6. sırada. Konuşmasından sonra, Murat Ülker'le sohbet ettik. 'Devir tasarruf devri' diyor. Örneğin Murat Ülker'in iki uçağı bulunmasına rağmen, tasarruf amacıyla onların ikisini de satmış. Sadece bu alandaki tasarrufunun da çok yüksek olduğunu anlattı. Murat Bey, 'Şimdi, şirketlerimde ne kadar net kâr ediyorum ona bakıyorum' diyor.

(...)

Sendikacıların bulunduğu toplantıda Murat Ülker, sendikayla toplu sözleşme masasına oturduğu günleri de bütün samimiyetiyle anlatıyor. En kritik günler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma olmayınca sendikanın greve gideceğini açıklamaları oluyor. Ülker, 'Grevi kırmak için tabii biz de boş durmuyorduk. Ama sonuçta anlaşamadığımız her yerde anlaştık. Her dönem işçimizin hakkını verdik. Bugün de fabrikalarımızda barış var' diyor. 

Yıldız Holding bünyesinde yurtiçi ve yurtdışında öyle böyle değil, tam 80 bin kişi çalışıyor. Murat Ülker tam sayısını hatırlamıyor ama 200-250 civarında işyerlerinde genel müdür olduğunu belirtiyor. İşçilerin büyük bölümü sendikalı. Murat Ülker 'Sendika benim dünya ahiret kardeşimdir. Kul hakkına inanıyorsanız sendika hem bu dünyada hem öbür dünyada lazım. Toplumun temel taşıdır, güven tesisidir, olmazsa olmazıdır' görüşünde. (HABER MERKEZİ)