Murat Ülker'in kitabı çıktı: Bana da sürpriz oldu

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker'in bloğunda ve Linkedin hesabında yazdığı yazılar kitaplaştırıldı. Ülker, “Bana da sürpriz oldu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş insanı Murat Ülker’in kişisel bloğunda ve Linkedin profilinde yayınladığı yazılar, Sabri Ülker Vakfı Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Ülker’in, “Hayatın İpuçları” adıyla yayınlanan kitaplarının üçüncüsünde "kişisel gelişim", "sanat", "din", "gezi notları" ve "bilim" gibi başlıklardaki görüşleri yer alıyor. Murat Ülker, dün tanıtımı yapılan kitabın yayınlanmasını, “Bana da sürpriz oldu. Derdim çok satan bir yazar olarak anılmak değil. Kendimi geliştirmek için yazıyorum” diye değerlendirdi.

Karar'da yer alan habere göre Ülker kitabın hikayesini şöyle anlattı: "Bir gün bir arkadaşım elinde birkaç kitapla yanıma geldi. Üzerinde 'Hayatın İpuçları-Zor Konuların Yalın Anlatımı' yazıyordu. 'Bu ne?' dedim. 'Çocuklar rahat okusun diye sizin yazılarınızı ciltlettim, bu ismi de çok uygun gördüm, yaptırmışken size de birkaç tane yaptırayım dedim' dedi. Çok hoşuma gidince bunu sosyal medyada paylaşarak teşekkür ettim. Başta da sözünü ettiğim gibi Sabri Ülker Vakfı’ndaki arkadaşlarım da bunu görmüşler, bu çoğaltma kitaptan yola çıkarak yazılarımı kitaplaştırmaya karar vermişler. O zaman kadar hiç istemedim, kim 'basalım' dediyse de şiddetle karşı çıktım. 'Zaten sosyal medyada, blogda var isteyen okur' diye düşünüyorum. Ama kabul ediyorum, basılınca benim de hoşuma gitti. Yazdıklarınızı kitap formunda görmek, insanların da öyle görmesi başka bir etkiymiş."

'ÇOK KİTAP VAR AMA KÜTÜPHANEM YOK'

Ülker ayrıca, babası Sabri Ülker'in tavsiyesiyle okuduğu ilk kişisel gelişim kitabının Dale Carnegie’nin “Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı” olduğunu söyledi. Çok sayıda hediye kitap aldığını da belirten Ülker, “Bana çok kitap geliyor. Bunları okuduktan sonra iş yerinde masaya bırakırım isteyen alır. Evimde bir kütüphanem yok çünkü okuduğum kitapları başkaları da okusun diye vermeyi tercih ediyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ise Ülker, İslamiyet, Müslümanlık, Kur’an-ı Kerim ve hadisler konusunda da okuma yaptığını bu alanda kaleme aldığı “İslamiyet’i Seçen Caz Müzisyenleri” yazısının büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Ülker oluşturduğu resim koleksiyonuna ilham veren ismin de Hoca Ali Rıza’nın tabloları olduğunun altını çizdi.

'BENİM İÇİN SALİH AMELDİ'

Murat Ülker, kitaptaki yazıların nasıl yazılmaya başlandığını ise şöyle anlattı: “2020 Mayıs ayı, Covid vakalarının Türkiye’de görüldüğü ilk günler, şirketimizi yeni döneme hazırlayacak projeler hayata geçiriyorduk. O günlerde 'tele-work' konusunu okuyordum. Arkadaşlarımla paylaşayım diye tuttuğum notlardan yazı yazmaya karar verdim. ‘Tele Çalışma: Her işte bir hayır vardır’ başlığıyla yazıyı Linkedin’de yayınladım. Sonra takipçilerimle bir iletişim başladı. Hem benim onlardan hem de onların benden öğrenmesi hoşuma gitti. Bu benim için bir tür salih ameldi. Okuyup kendimi geliştirmekten, görüşlerimi takipçilerime açıp, onlara faydalı olmaktan büyük keyif almaya başladım.” (HABER MERKEZİ)