Murat Uyurkulak'ın romanı 'Delibo', Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro'da sahnelenecek

Murat Uyurkulak'ın romanı 'Delibo'nun tiyatro uyarlaması, Tiyatro Alesta tarafından sahnelenecek. Bu akşam Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro'da izleyicilerle buluşacak olan oyun 21.00'de başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Murat Uyurkulak'ın Can Yayınları tarafından yayımlanan kitabı 'Delibo'nun aynı adlı tiyatro uyarlaması bu akşam Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro'da izleyicilerle buluşacak. Orçun Ucal yönetmenliğindeki oyunda, sahnede Mehmet Şerif Tozlu yer alacak. 

Tiyatro Alesta tarafından sahnelenecek olan oyunun konusu şöyle:

Kaybolmuş bir gençlik, unutulmaya çalışılan bir aşk ve bir telefonla geri gelen geçmiş, baba ocağı, hatıralar, dostluklar, kahramanlar ve İzmir...

On sekiz yıl önce, on sekiz yaşının ilk dakikasında hayatını mahvedip terk ettiği Bornova'ya bir telefonla dönmeye karar verir Yusuf. Çocukluk kahramanı Delibo kaybolmuştur. Çocukluk aşkı Yasemin'le bir yandan Delibo aranır bir yandan da hasır altı edilen geçmişle hesaplaşılır.

“Gençlikten başka din yok şu alemde…”

Mehmet Şerif Tozlu, Nevra Ayşem Savaşçı ve Oğuz Gülen'in uyarladığı "Delibo" 21.00'da başlayacak. Oyun ayrıca, 8 Eylül 21.00'da Selamiçeşme Özgürlük Parkı Tepe Sahne'de izleyicilerle yeniden buluşacak.  

23-29 AĞUSTOS’TA CADDEBOSTAN’DA 7 OYUN

Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları’nın programı 23 Ağustos haftasında kara komedi, dram, trajedi ve trajikomedi türündeki 7 farklı yetişkin oyunuyla devam ediyor. Anadolu Efes’in desteklediği Caddebostan programı kapsamında, 23 Ağustos Pazartesi akşamı Tiyatro Alesta’nın “Delibo”, 24 Ağustos Salı akşamı Tiyatro Biteatral’ın “Bir Delinin Güncesi”, 25 Ağustos Çarşamba akşamı Balkonda Sanat’ın “Begonviller Yaza Açar Mı?”, 26 Ağustos Perşembe akşamı Asmalı Sahne’nin “Fazilet Mahkemesi”, 27 Ağustos Cuma akşamı Versus Tiyatro’nun “Kreutzer Sonat”, 28 Ağustos Cumartesi akşamı EKİP Tiyatrosu’nun “Dünyanın En Güzel Arabistanı”, 29 Ağustos Pazar akşamı ise Germinal Tiyatro’nun “Sado Mazo Blues Bar” adlı oyunları Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro’da sahnelenecek.

Başlangıç saati 21.00 olan oyunların biletleri Mobilet’ten temin edilebiliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)