Murat Yetkin: İktidar kulisleri kaynıyor

Kabine değişikliğini değerlendiren Murat Yetkin: "AK Parti kulislerinin canlanması, beklentilerin artması doğal sayılmalı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapılan kabine değişikliğinin iktidardaki kaymayı durdurmaya yetmediği değerlendirmesi yapan Murat Yetkin, "Yeni bakanlık demek, yeni bakan demektir, yeni bakanlık kadroları, danışman ve uzman orduları, onlara yeni makamlar, yeni maaşlar da demektir. Dolayısıyla AK Parti kulislerinin canlanması, beklentilerin artması doğal sayılmalı" dedi.

Yetkin'in yetkinreport.com'da yayınlanan, "Yolsuzlukla suçlanan bakan gitti ama kulisler kaynıyor" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Erdoğan’ın bir süredir kapandığı ve bakanlıkların yeniden yapılanması üzerine çalıştığı biliniyordu.
Açılış, en zayıf halkadan, kendi bakanlığına kocasıyla ortak olduğu şirketten mal sattığını kabul eden Ticaret Bakanından başladı. O arada -belki de en kolay alan görülen- Aile ve Çalışma bakanlıkları ayrılmış oldu.
Bu hesaba göre en zoru Hazine ve Maliye’nin yeniden ayrılmasıdır.
Yeni bakanlık demek, yeni bakan demektir, yeni bakanlık kadroları, danışman ve uzman orduları, onlara yeni makamlar, yeni maaşlar da demektir. Dolayısıyla AK Parti kulislerinin canlanması, beklentilerin artması doğal sayılmalı.
Peki, o arada bakanlıkların yeniden ayrılması operasyonunda adı geçmeyen başka bakanlıklarda da değişiklik olur mu? Başka hangi bakan gider, yenine kim gelir? Bu değişiklikle AK Parti-MHP ilişkilerini, AK Parti-Saadet ilişkilerini, AK Partinin dayandığı sermaye gruplarını ve İslâmi cemaatlerle bağlarını nasıl etkiler?
Yatırım beklenen yurtdışı mali çevrelerde nasıl yankılanır? O da var, değil mi?"

YAZININ TAMAMI

Etiketler ak parti bakan