Murat Yetkin yazdı: Ankara’da sürpriz gelişme, Erdoğan, Biden’a hazır

Ankara, ABD seçimlerinde mevcut başkan Trump'a daha yakın dururken, gazeteci-yazar Murat Yetkin "Son gelişmeler Ankara’nın gerektiğinde bir viraj almaya hazır olduğunu gösteriyor. Son birkaç haftadır Ankara-Washington hattında hızlanan paralel diplomasi sonucunda Erdoğan ABD hesaplarına Biden’ın kazanabileceği ihtimalini de katmış bulunuyor" diye yazdı.

Ankara, ABD'deki olası değişime hazırlanıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm dünyanın gözü, son günlerde tansiyonun ve kaosun arttığı ABD'de seçimlerinde. ABD'de Başkan Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden, sandıkların açılmasına saatler kala salıncak eyaletleri ziyaret ederek, son mesajlarını verdi

Bugüne kadar Trump'a daha yakın duran Ankara da, seçimi yakından takip ediyor. Gazateci-yazar Murat Yetkin, "Ankara’da sürpriz gelişme: Erdoğan, Biden’a hazır" başlıklı yazısında, Ankara'daki son kulisleri aktardı.

Yetkinreport'daki yazının bir bölümü şöyle:

Son gelişmeler Ankara’nın gerektiğinde bir viraj almaya hazır olduğunu gösteriyor. Son birkaç haftadır Ankara-Washington hattında hızlanan paralel diplomasi sonucunda Erdoğan ABD hesaplarına Biden’ın kazanabileceği ihtimalini de katmış bulunuyor.

YetkinReport’a bilgi veren diplomasi, siyaset ve ekonomi dünyasından kaynaklardan edinilen izlenime göre, Ankara’nın muhtemel Biden yönetimine hazır hale gelme çabası şu değerlendirmeyle özetlenebiliyor:

• Trump kazanırsa bu kısa vadede Türkiye ve Erdoğan’ın yararına olur. Ancak uzun vadede zarar daha yüksek olur. Bu değerlendirmenin bir sebebi da artık Beştepe’nin de, Trump’ın kazanması halinde dünya çapında siyasi ve ekonomik kaosun artabileceği yönünde. Türkiye, yaşadığı sorunlara ek olarak siyasi ve ekonomik durumu itibarıyla bu şoklara hazır olmayabilir.

• Biden kazanırsa bu kısa vadede Türkiye’nin zararına olur... Ancak uzun vadede Biden’ın kazanması Türkiye’nin yararına olur. Bundaki en önemli etken, gelişmelerin içindeki bir kaynağın ifadesiyle, Biden’ın daha “rasyonel ve öngörülebilir” olması.
Özetle Beştepe, Biden’ın kazanmasının Türkiye’ye uzun vadede “daha az zarar” vereceği ve “Türkiye’deki gelişmelere bağlı olarak” yararına olabileceği kanaati olgunlaşıyor.

..Ama Biden kazanırsa bunun Türkiye ekonomisi olduğu kadar iç ve dış politikasında yol açacağı değişimlere de hazır olmak gerek.
Özetle, Erdoğan da Biden’in seçilmesi ihtimaline hazır olduğu mesajını veriyor.
YAZININ TAMAMI

Etiketler ABD seçim biden trump