Murat Yetkin yazdı: Kapanma gelecek mi? Okullar açılacak mı?

Artan vaka sayılarını ve turizm-ticaretteki tavsiyeleri aktaran Murat Yetkin "Yazık çocuklarımıza, bir nesli kaybediyoruz" dedi ve okulların açılması gerektiğini söyledi. "

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'taki son yazısında Türkiye'de artan Covid-19 vakalarını ve son durumu değerlendirdi. Okulların açılması gerektiğini belirten Yetkin, “Kapanma olmasın, aşısız girilmesin” önerisine dair görüşleri aktardı. Aşı kartı ve aşılılara indirim uygulamasının sektör ileri gelenleri tarafından istendiğini belirten Yetkin, "Turizmi açan hükümet okulları açmayacak mı?" diye sordu.

Okulların açılmamasının turizmden daha büyük bir kayıp yarattığına da dikkat çeken Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 6 Eylül’de okulların açılacağını söyledi. Ancak Selçuk’un daha önce de okullar konusunda devamı gelmeyen beyanatı olmuştu; ülkede iğneden ipliğe her konuya karar verenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdogan olduğu biliniyor.

Halk sağlığı uzmanı Nuriye Ortaylı geçen hafta YetkinReport’ta iğneleyici bir yazı yayınladı. Madem tehlike kalmadı, turzim açıldı, o zaman okullar da açılsın diye. Yine YetkinReport’ta iktisatçı Erol Taymaz milyonlarca yurttaşı ilgilendiren ve aileleri diken üstünde bekleten okulların açılması konusunda önemli bir çalışma yayınladı. Turizmin açılmasıyle elde edilen gelirden çok daha fazlasının okulların kapalı kalmasıyla kaybedildiğini rakamlarla ortaya koydu. Daha önce başkanlığını Cumhurbaşkanlığı eğitim kurulu üyesi Selçuk Pehlivanoğlu’nun yaptığı Türk Eğitim Derneği de benzeri bir çalışma yayınlamış, okulların kapalı kalmasının sadece toplumun eğitim kapasitesi değil, ekonomik kayıplarına da dikkat çekmişti. Tıpkı Prof. Dr. Taymaz gibi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da uzaktan eğitimin yoksul kesimleri daha kötü etkilediği ve fırsat eşitsizliğini derinleştirdiğini söyleyenlerden.

Yazık çocuklarımıza, bir nesli kaybediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdogan artık her dediğine “isabet buyurdunuz” diyen danışmanlarına değil, gerçekten uzman kişilere danışarak gereken önlemleri almalı ve okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesine izin vermeli. Aç-kapa, aç-kapa türünden toplumda can kaybını, ekonomik kaybı ve moral bozukluğuna yol açan yıpratıcı uygulamalar yerine kapanma olmadan korunmayı sağlayacak önlemleri düşünmeli. Yetki de sorumluluk da kendisinin."

YAZININ TAMAMI