Murat Yetkin yazdı: Oğuzhan Asiltürk’ten Muharrem İnce’ye öncü sarsıntılar

Cumhur ve Millet ittifaklarındaki son gelişmeleri ve çatlakları yazan Murat Yetkin, olası bölünmeleri ve politik hamleleri yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında, iktidar ve muhalefetteki bölünmeleri irdeledi. İki ittifakta da iç hareketliliğin arttığını belirten Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ziyaretini ve AİHM kararlarıyla ilgili konuşan Cemil Çiçek'i de yazdı.

Erdoğan'ın Asiltürk ziyareti için "tam da Kongre öncesi Erdoğan’ın B-Planı, C-Planı hazırlıklarında yeri var. Onu daha geniş irdelemek gerekiyor" yorumunda bulunan Yetkin, dış politika ve ekonomi sorunlarına ilişkin şöyle yazdı:

"Tabii Erdoğan’ın bir yandan reform, diğer yandan AB ile ilişkileri tazelemek söylemi devam ederken kadına şiddet gibi yakıcı bir insan hakları konusunu Saadet ile siyasi pazarlık konusu yapması ciddi çelişki. Reform paketi iç politika, dış politika ve ekonomiyi birbirine bağlayan zayıf halka.
Bunun yanı sıra 17 Şubat’taki NATO toplantısı, ABD’de Joe Biden yönetimiyle birlikte daha çok baş ağrıtacağı anlaşılan S-400/F-35 meselesi, Suriye ve YPG sorunu, AB’nin Mart zirvesinde (ABD ile koordinasyon içinde) Türkiye’yi gündeme alacak olması var. Diğer yandan Türkiye’de iş dünyasının reformlar koşuluyla Erdoğan’ın ekonomideki u-dönüşüne verdiği, ya da verir göründüğü tam destek.
Erdoğan, kontrolü altındaki medya üzerinden dikkatleri muhalefet partilerine çekmeye çalışıyor. Muhalefet partileri halkın asıl sorunları olan hayat pahalılığı, işsizlik ve kovit salgınından söz ettikçe, kendilerini bünyelerinden kaynaklanan ideolojik, ya da kariyerist sorunlarla boğuşur halde buluyorlar.
Ancak iktidar cephesinde de muhalefet cephesinde de şimdi küçük görünen sarsıntılar dış politikada ve ekonomideki reform-bağlantılı gelişmelerle büyüyebilir, başka alanlara sıçrayabilir."

YAZININ TAMAMI