Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına 75 milyon dolar bağış

İş insanı Elon Musk, ABD başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda 75 milyon dolar bağış yaptı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı milyarder Elon Musk'ın ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda 75 milyon dolar bağış yaptığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın Federal Seçim Komisyonu'nun (FEC) verilerine dayandırdığı haberine göre, Amerikalı milyarder Musk, temmuz-ağustos-eylül aylarını kapsayan dönemde Trump'ın seçim kampanyasına toplam 75 milyon dolarlık bağış aktardı.

Trump'a açıktan destek verdiğini birçok kez dile getiren ve kısa bir seçim mitingine de katılan Musk, Trump'ın yaz döneminde bağışlarının artmasında önemli rol oynadı.

Öte yandan uzun süredir Trump'a güçlü destek veren Miriam Adelson ve Richard Uihlein gibi Cumhuriyetçi Parti destekçilerinin de bu dönemde Trump'a bağışlarını artırdığı kaydedildi.

İsrail'e desteğiyle tanınan ve 2016-2020 dönemindeki başkanlığında Trump'ın İsrail lehine adımlar atması konusunda yoğun çaba gösteren Adelson ailesi, bu süreçte Trump'a 95 milyon dolar bağışta bulundu. Bir diğer milyarder iş insanı Uihlein de aynı dönemde Trump'ın seçim kampanyasına toplam 50 milyon dolarlık bağışta bulundu.

FEC'in son verilerine göre, Demokrat aday Kamala Harris son 3 aylık dönemde toplam 678 milyon dolar, Cumhuriyetçi Trump ise toplam 310 milyon dolar bağış topladı.

(ANADOLU AJANSI)