Mustafa Kayalar: 'İçişleri Bakanlığı'ndan göreve iademi talep ediyorum'

CHP'den Menderes Belediye Başkanı seçilen ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan Mustafa Kayalar beraat etti. Kayalar, "İçişleri Bakanlığı'ndan da göreve iademi talep ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar’ın yargılandığı dava Bayraklı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mustafa Kayalar’ın ‘rüşvet alma’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6'ıncı duruşmasında mahkeme, rüşvet anlaşması yapıldığına ilişkin delil bulunamadığını belirterek Mustafa Kayalar hakkında rüşvet suçlamasından beraat kararı verdi. Kayalar, görevi ihmal suçundan 8 ay hapis cezası aldı, ceza iyi hal indirimiyle 6 aya düştü, 6 ay hapis cezası da ekonomik durumu göz önüne alınarak 10 bin lira para cezasına çevrildi.

Duruşma sonrası adliye önünde konuşma yapan Kayalar, şunları söyledi: 

“En başından beri rüşvet almadığımı, bir suç işlemediğimi beyan ettim ve bunu da her mahkemede sonuna kadar savundum. Çünkü böyle bir suçu hiçbir zaman kabul etmedik, biz Mendereslinin oylarıyla geldik. Amacımız Menderes'e hizmet etmekti ve bu hizmet başarılı olduğu için de üzerimize kurulan kumpaslarla bu sonuca geldik. Yaklaşık 3 senedir böyle kumpaslarla uğraşıyoruz ve 1.5 senedir de görevimizden uzağız. Amaç Menderes'e yapılan hizmetin az olmasıydı, amaç Menderes'e hizmet edilmemesiydi ve Menderes'te bizden yana yani CHP'den burası alınamazdı. Mustafa Kayalar olduğu müddetçe Menderes AK Parti'ye geçmeyecekti ve bu yüzden kumpas kuruldu. Ben İçişleri Bakanlığı'ndan da göreve iademi talep ediyorum. Her iki ayda bir görevden uzaklaştırılıyoruz ve 6 Ocak'ta yine yazım gelecek. 6 Ocak'ta yazımın göreve iade olarak gelmesini talep ediyorum”

'ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUMU YAPTIM'

Mahkeme kararının adaylık sürecini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Kayalar, “Zaten ben aday adaylığı başvurumu yaptım, şu anda resmi olarak adaylığımla ilgili bir engel yok. Amacımız Menderes'e hizmet. Genel Merkez takdir ederse tekrar kaldığımız yerden, Menderes'e hizmet için elimizden geleni yapacağıma söz veriyorum” diye konuştu.