Mustafa Sandal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Sıkma canını Piro

Mustafa Sandal, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Adıyaman'da yapılan saldırı girişimine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen illerden Adıyaman'ı ziyaret ettiği sırada saldırı girişimine maruz kaldı.

Depremde hayatını kaybedenler anısına mezarlığa karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, dua ederken bir kişinin "Bu, Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna ne Fatiha okutuyorsun" şeklinde sözlü saldırıya uğradı.

Şarkıcı Mustafa Sandal, o anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Sandal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti falan bir kenara bırakın. Hiçbir müslüman, bir başkasının inancına karışmaz. Hele hele "Fatiha bilmiyor ki" diye itham etmez. Bayram günü olacak iş mi? Yüce halkımız, bu saçmasapan mezhep/din kışkırtmalarına prim vermez, vermeyecektir de! Bu zihniyet değişsin artık..."

Sandal bir sonraki paylaşımında ise Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi:

"Sıkma canını Piro. Cahil korkunca refleks olarak çemkirir doğaldır!"

Adıyaman ziyareti sırasında önce sözlü saldırıya maruz kalan Kılıçdaroğlu'na, Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ni ziyareti sonrasında ise fiziksel saldırı girişiminde bulunuldu. Heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu'nun yanına gelmeye çalışarak, "Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum" diye bağırırken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Alanda bulunan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu'nun korumalarına saldırmaya çalıştı. (HABER MERKEZİ)