Musul'da Türkiye'nin askeri üssüne füzeli saldırı

Musul'da Türkiye'nin askeri üssüne füzeli saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıyı, Irak'ta faaliyet gösteren İran yanlısı El Ahrar grubu üstlendi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir üsse füzeli saldırı düzenlendiği duyuruldu. Rûdaw'ın aktardığına göre, Musul’un Başik ilçesindeki Zilkan üssüne sabah saatlerinde saldırı düzenlendi. Askeri üssün en az sekiz füzeyle hedef alındığı belirtilirken, füzelerdin ikisinin üssün içerisine düştüğü aktarıldı. Saldırıyı, Irak'ta faaliyet gösteren İran yanlısı El Ahrar grubu üstlendi. 

Askeri üssün en az sekiz füzeyle hedef alındığı belirtilirken, füzelerdin ikisinin üssün içerisine düştüğü aktarıldı. Ahrar el-Irak'tan yapılan açıklamada, askeri üssün 20 füze ile hedef alındığı ileri sürüldü. Türkiye'nin 'işgalci' olarak nitelendiği açıklamada, "Türkiye topraklarımızdan derhal geri çekilmediği sürece operasyonlarımız devam edecek" denildi.

AKAR: GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine saldırı iddiasına ilişkin konuşan Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman taciz, saldırılar oluyor bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi. AK Parti’nin Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde aralıksız ve artan bir şiddet ve tempoda terörü, teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mehmetçik o bölgelerde şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir kararlılıkla büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadelesini sürdürüyor. Tabii zaman zaman taciz, saldırılar oluyor bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)