Müteahhidin bankaya borcu çıktı, 50 aile satın aldıkları evlerinden atılacak

Düzce’de satın aldıkları dairelerin tapusunu alamayan ev sahipleri, müteahhidin borçları nedeniyle 4 yıldır oturdukları binanın arsasıyla birlikte satışa çıkarılacağını söyledi.

Müteahhidin bankaya borcu çıktı, 50 aile satın aldıkları evlerinden atılacak
Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamidiye Mahallesi’nde Altunizade isimli sitedeki evler, henüz temel aşamasındayken müteahhit Ş.E.E.A. tarafından satıldı. Ş.E.E.A. iddiaya göre sitenin üzerindeki arsayı annesine devredip, burayı ipotek göstererek kredi çekti. Ş.E.E.A. krediyi ödeyemedi. İntihara teşebbüs eden müteahhit daha sonra uyuşturucu madde kullanma suçundan yakalanarak ev hapsine çarptırıldı.

Müteahhidin 4 yıl önce çektiği ve ödeyemediği kredi nedeniyle evlerinin icra yoluyla satışa çıkarılacağını öğrenen daire sahipleri, suç duyurusunda bulundu. Ayrıca ev sahipleri, müteahhidin evinin önüne giderek tepkilerini dile getirdi.

'EVSİZ KALACAĞIZ'

Ev sahiplerinden İbrahim Çakır, mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek “2018 yılının haziran ayında temelden dairemi satın aldım. 2020 yılında 5 milyon civarı bankaya dairelerimizin arazisini ipotek gösterdiği için bize kat irtifakı bölemedi ve bizlerin hak sahibi olduğumuz kanıtlanamıyor. Kısacası devlet bizi tanımıyor” dedi.

 ‘UZLAŞMAYA HAZIRIZ’

Mağdurların avukatlarından Muhammed Yiğit Doğru ise şunları söyledi: "Bahsettiğimiz kişi sayısı 200-250 kişidir. 50 hane mağdur edilmiştir. Burada kasıtlı olarak mağdur edilen insanlar için toplandık. Bu mağduriyetin bitirilmesi karşı tarafın elindedir. Buradan şirket yetkilisine de sesleniyoruz. Bizimle bir uzlaşı ortamı sağlamak isterse, görüşmek isterse bizim müvekkillerimizden aldığımız yetki dahilinde kapımız açıktır. Biz sorunu çözmek istiyoruz.”  

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Etiketler düzce müteahhit konut