Müteahhitliğini yaptığı siteler çöken AK Partili meclis üyesi ortadan kayboldu

Antep'in Nurdağı ilçesinde müteahhidi olduğu site ve apartmanlar çöken AK Partili belediye meclis üyesi Yunus Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'in Nurdağı ilçesi belediyesinin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı müteahhit Yunus Kaya’nın yaptığı konutlar enkaza dönüştü. En az 300 kişinin öldüğü belirtilen binaların müteahhitti Kaya, hakkında arama kararı çıkarılmasının ardından ortadan kayboldu.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre Maraş merkezli 6 Şubat depremi, Antep'in özellikle 2 ilçesinde çok etkili oldu, yıkıma yol açtı. AK Partili Ökkeş Kavak'ın yönettiği Nurdağı Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı CCK İnşaat'ın, ilçenin çeşitli semtlerinde yaptığı 6 site çöktü.

Bu sitelerin enkazı altında kalan ve aralarında Yunus Kaya'nın yakınlarının da bulunduğu 300'ün üzerinde can kaybı yaşandı, çok sayıda da yaralı var. Kaya'nın Nurdağı'nın AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yakınlarına ait olan Kavak İnşaat ile birlikte lüks siteler yaptığı da belirlendi.

ARAMA KARARI ÇIKTI  

Yunus Kaya hakkında, kamuoyunda tepkilerin yükselmesinin ardından dün arama kararı çıkarıldı. Ancak Yunus Kaya'nın kaçtığı öne sürüldü. 

MHP'Lİ ATAY: UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN  

Bu arada konuyla ilgili MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay'ın paylaşımı dikkat çekti. Atay, sosyal medya hesabından “Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı'nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum" paylaşımı yaptı.

Atay, tweetinde kastettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili olarak Sözcü'nün yönelttiği soruyu, “İsim vermem. Zaten kimin, kiminle birlikte oluğunu herkes biliyor. Benim derdim suçluların ve arkasındakilerin gerekli cezayı görmesi” diye yanıtladı.

Yunus Kaya ve Şamil Tayyar


ŞAMİL TAYYAR İDDİASI

MHP'li Atay'ın isim vermediği ünlü siyasetçinin AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar olduğu ileri sürüldü. Çöken binalarında en az 300 kişinin yaşamını yitirdiği Yunus Kaya'nın sosyal medya hesaplarında Tayyar ile birlikte çekilmiş fotoğraf ve paylaşımlar olması dikkat çekti.

Kaya'nın ayrıca, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile de fotoğraf ve paylaşımları bulunuyor. Bunun yanı sıra Yunus Kaya'nın sosyal medya hesabında “abim” dediği Nurdağı Belediye Başkanı AK Partili Ökkeş Kavak ile fotoğrafları yer alıyor.

Yunus Kaya'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirketin, en fazla insanın yaşamını yitirdiği iki siteden CCK Yaşam Konutları'nı Ocak 2020’de, Yunus Kaya Apartmanı'nı ise Bahçelievler Mahallesi’nde 2016 yılında kullanıma sunduğu belirlendi. (HABER MERKEZİ)