'Mutlu Çocuklar Sokağı' ile Konak'ta sokaklar çocukların oyun alanı oldu

Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyunlar oynayabilmelerine olanak tanıyan ve geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandıran ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konak Belediyesi’nin çocukların sokakta güvenle oyunlar oynaması için düzenlediği ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerinin ilki 1. Kadriye Mahallesi 628 Sokak’ta gerçekleştirildi. Beştepeler Sosyal Tesisi önünde yer alan sokak, çocukların oyun oynayabilmesi ve düzenlenen etkinliklere güvenle katılabilmeleri için trafiğe kapatıldı. Etkinlikte Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da çocukları yalnız bırakdı

Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar, çiçek dikim, çevre atık bilgilendirme, mask boyama, yüz boyama, patates baskılı bandana yapımı ve boncuk bileklik yapımı atölyelerine katılarak el becerilerini geliştirdi. Spora meraklı çocuklar sokakta kurulan pota ve fileler sayesinde basketbol, voleybol ve badminton oynadı; minik futbolcular ise minyatür kale futbol oynadı. Zeka oyunları yarışması yapan, legove yapbozlarla yaratıcılıklarını geliştiren çocuklar bir yandan da anne babalarının da zamanında oynadığı geleneksel sokak oyunları olan ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinlik ikinci gününde ise Mehmet Akif Mahallesi Adalet Caddesi’nde gerçekleştirildi. Gültepeli çocukların doyasıya eğlendiği ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ her hafta sonu ilçenin başka sokaklarında düzenlenmeye devam edecek.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerinde çocuklarla bir araya gelerek onlarla oyunlar oynadı, birlikte dans etti. Çocukların sokaklarda özgürce oynayabildiği etkinliği, ilçenin tüm mahallelerine taşıyacaklarını dile getiren Başkan Mutlu, “Okullar kapandı ve çocuklar evlerde. Biz de dedik mahallelere gelelim, oyunlarımızla, öğretmenlerimizle gelelim, sokaklarımızı birer oyun alanına çevirelim. Bundan sonra da Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.