Event ve organizasyon kurumları açısından da durum pek iç açıcı değildi. Çünkü covid-19 ile birlikte kapanan eğlence ve festival sektörü henüz açılamadı. Geçen bu 10 aylık süreçte hiçbir gelir elde edememekle kalmayıp, ceza alan kurumlar dahi oldu. Birçok organizasyon firması yabancı müzisyen sözleşmelerini aylar öncesinde hatta 1 yıl öncesinden gerçekleştirmektedir. Bu sözleşmeler de çoğunlukla müzisyen kaşelerinin ödemeleri sözleşme imzalandığı tarihlerde (bir kısmı) yapılmaktadır. Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte birçok organizasyon ve festival ücretleri geri alınamadı. Süreçte yaşanan belirsizlik , kapıların ne zaman açılacağına dair net bilgilerin yer almamasıyla birlikte iade süreçleri de ilginç bir hal aldı. Birçok firma hala bu iade süreçlerinle ve geri ödeme prosedürleriyle uğraşmakta. Ve eğlence sektörünün ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih verilemediğinden bir sonraki süreçte organize edilecek festival ve eventler yapılamamakta. Yine bu süreç içerisinde müzisyenleri destekleyen resmi kurum ve kuruluşlar olmadığı için maddi destek alınamadı.
Sektör ve eğitimler devam etmek zorunda kaldı. Bu süreç birebir eğitim kalitesini maalesef ki yeterince yakalayamamakta. Bizler de Ghost Music Academy & DJ Agency olarak bünyemizde var olan birçok öğrencimize bu süreçte ücretsiz online dersler yaparak destek olduk. Fakat online paketlere müzikseverlerin ilgisi yeterince gerçekleşmedi. Eğlence sektörünün kapıları kapamasıyla birlikte aslında eğlence “online” platformlara taşındı.Bizler de bu platformlardan sizlere bahsetmek istiyoruz çünkü bu platformların yeni nesil eğlence anlayışını değiştirdiği ve etkilediği inancındayız.
Dünyanın ileri gelen festival ve organizasyon kuruluşları online festivaller düzenlemeye başladı. Hatta bu festivallerin bir kısmı ücretli, bir kısmı ücretsiz olarak müzikseverlerle buluştu. Hatta bazı festivaller 3D teknolojisi ile müzikseverlere farklı deneyimler sundu. Bu süreçte sadece kurumlar değil müzisyenler de kendi olanakları ile birçok online yayın platformlarında sahne performaslarını göstermeye başladı. Bununla kalmayıp iyi prodüksiyonlarla dış çekimler gerçekleştirmeye başladılar.
Aslında yurt dışında başlayan bu “online” eğlence platformuna Türkiye’den birçok müzisyen ve kuruluş ayak uydurarak güzel ve kaliteli projelere imza attı. Bu çekimleri çoğu kişi kendi imkanları ile yapmak zorunda kaldı. Pandemi sürecinde sahne alamayan bir çok DJ ve Prodüktör radio setlerini çoğaltarak dinleyicilerinle buluşmaya başladı. Hatta birçok radyo bu süreç içerisinde dijital TV'ye döndü. Ve yine bu süreçte çok fazla sayıda online radyo kapılarını müzikseverlere açtı.Değişen pandemi süreciyle birlikte hukuksal alanda ki sözleşmelerde yeni revizeler gerçekleşti. Sözleşmelerde yer alan mücbir sebep maddelerine, covid-19 konuları daha detaylı olacaka şekilde dahil edildi. Toplu eğlence anlayışı yerini daha küçük oluşumlara bıraktı. Bu durum emlak sektöründeki kiralamaları yukarı seyre doğru etkiledi. Bu süreçte birçok eğlence mekanı gelir elde edemediği için kapılarını kapamak zorunda kaldı. Ya da bu sektörde birleşmeler meydana geldi. Bir çok kurum ve kuruluş bir araya gelerek yeni projeler üretmeye başladı.