Müzisyen Cahit Berkay, 10 yıl sonra yeniden bir film için stüdyoda

Müzisyen Cahit Berkay, yönetmenliğini Ceyhan Kandemir'in üstlendiği "Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim" filminin müzikleri için 10 yıl aranın ardından bir kez daha bir film için kayıt yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Cahit Berkay, ''Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim'' filmi için on yıl aradan sonra yeniden film müziği besteledi. 

"Al Yazmalım", "Devlerin Aşkı", "Kılıbık", "Çiçek Abbas", "Hülya" ve "Dila Hanım" gibi Yeşilçam filmlerinin müziklerinde de imzası bulunan Berkay, Türkiye prömiyerini 31'inci Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştiren filmin bir kısmında seyirciye bir sürprizinin de olabileceğini açıkladı. 

'SANATSAL ANLAMDA DOYURUCU BİR İŞTE YER ALDIĞIMA EMİNİM'

Yıllar sonra özgürce çalıştığı bir projede olmanın mutluluğunu dile getiren Berkay, şu ifadeleri kullandı: "Filmin yapımcıları ve oyuncularından Cansu bana yazdığı bir şiirini paylaştığında çok etkilendim. ‘Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim’ şiirin başlığıydı ve beni direkt kendine çekti. Bu sözleri bestelemek istediğimi söyledim. Cansu’nun alternatif müzik anlayışı, underground tarzı da benim bu projede yer almamdaki önemli etkenler arasındaydı. Şiir serbest ölçüde yazılmıştı ama kendi içinde bir ahengi vardı. Bu kez, yaptığım önceki film müziklerinden farklı olarak, Cansu ile düet yapıyoruz. Bu benim için de bir ilk. Müzikal anlamda büyük bir sığlığın yaşandığı bir ekosistemde bu sözlere rastlamak gerçekten önemliydi. Cansu ile birlikte herkesin dinleyebileceği, aynı filmin ruhuna da uyan zamansız bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bu şarkının hem filmi izleyenler hem de müziği dinleyenlerde farklı duygular uyandıracağını düşünüyorum. Müziğin dışında, filmin bir kısmında seyirciye bir sürprizimiz de olabilir. Özgürce çalıştığımız ve duygularımızı olduğu gibi işleyebildiğimiz profesyonel bir çalışmaydı. Sanatsal anlamda benim adıma da doyurucu bir işte yer aldığıma eminim."

Filmin galası, 12 Kasım Salı günü Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirilecek. 

(ANKA HABER AJANSI)