Müzisyen Eric Wagner korona virüsü nedeniyle öldü

Doom metal gruplarından Trouble'ın eski solisti Eric Wagner korona virüsü nedeniyle öldü. Wagner, 62 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Metal grubu Trouble ve The Skull ile tanınan müzisyen Eric Wagner, 62 yaşında korona virüsü nedeniyle öldü. Müzisyenin ölümünü, en büyük oğlu Luke Wagner sosyal medya hesabından duyurdu. 

Geçtiğimiz günlerde, Eric Wagner'ın Ron Holzner'le kurduğu The Skull grubu, Wagner'ın korona virüsü nedeniyle durumunun kötüye gittiğini belirterek, 17 Ağustos 2021'de 'Psycho Las Vegas' festivalindeki konserlerini iptal ettiklerini duyurmuştu. Müzisyenin en büyük oğlu Luke Wagner da, müzisyenin ölümünü The Skull'un Facebook sayfasına yaptığı "Hepinize merhaba, ben Eric Wagner'ın büyük oğlu Luke. Eric Wagner öldü" yorumuyla doğruladı. 

The Skull ve Trouble grubunun eski üyelerinden olan Chuck Robinson, Eric Wagner'ın ölümünün üzerine bir paylaşım yaparak, "Bu sabah en kötü haberle uyandım. Hepimiz gerçekten perişan olduk. Sevgili arkadaşım, grup arkadaşım ve kardeşim Eric Wagner vefat etti. Seni seviyoruz" yazdı. 

ERİC WAGNER KİMDİR?

24 Nisan 1959 tarihinde doğan Eric Wagner, 1979'da kurduğu doom metal grubu Trouble ile Amerika'da büyük başarı elde etti. 1990'ların ortasında bir süre gruptan ayrılan müzisyen Danny Cavanagh'la birlikte Lid'i kurdu. Daha sonra Dave Grohl'un heavy metal projesi Probot'ta "My Tortured Soul" şarkısıyla gündeme gelen Wagner, 2000 yılında yeniden Trouble grubuna döndü ve grupla birlikte "Simple Mind Condition" albümüne imza attı.

2008'de Trouble'dan yeniden ayrılan müzisyen Blackfinger grubu adı altında albüm kayıtları yaptı. Ayrı Ron Holzner'le birlikte The Skull grubunu kurdu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)