Naci Görür: Elazığ ve çevresinde uzun zaman büyük deprem beklemiyorum

Elazığ'da dün gerçekleşen depremle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bu sallantıların bir yıl önce bölgede gerçekleşen depremin son halkaları olduğunu söyledi. Görür, Elazığ ve yakın çevresinde uzun bir süre büyük deprem beklemediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, dün Elazığ Sivrice'de gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulundu. 24 Ocak 2020'de aynı bölgede olan depremin "temizlik hareketi"ne devam ettiğini belirten Görür, "Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz'' açıklamasında bulundu.

Görür, Twitter hesabından bir açıklama daha yaparak, "Sevgili hemşehrilerim, kaç kez yazdım. Ben şahsen Elazığ ve yakın çevresinde artık uzun bir zaman büyük bir deprem beklemiyorum. DAF üzerinde eğer deprem olacaksa bu depremler ya Palu-Karlıova arasında ya da Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu yöresinde olacaktır" dedi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 17.17 sıralarında 4.2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Depremin derinliği ise 8.50 kilometre olarak açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)