Nakba’nın yıldönümünde Dersim’de Filistin açıklaması

İsrail'in kuruluşu ve Filistin halkının topraklarından sürgün edilmesini temsil eden Nakba (Felaket) Günü ve Gazze’de devam eden soykırım Dersim’de protesto edildi.

Fotoğraf: Duygu Kıt
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Filistinlilerin 15 Mayıs 1948'de topraklarının İsrail tarafından işgal edilmesi ve zorla göç edilmelerini temsil eden Nakba (Felaket) Günü’nün 76. yıldönümü ve Gazze’de devam eden soykırım, Emek Partisi Dersim İl Örgütü tarafından protesto edildi.

Emek Partisi Dersim İl Örgütü’nün çağrısıyla Yeraltı Çarşısı önünde yapılan basın açıklamasına kentteki siyasi parti temsilcileri ve Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak da katıldı.

‘SAVAŞ POLİTİKALARINA HER YERDE KARŞI ÇIKMALIYIZ’

Katılımcılar adına basın açıklamasını Emek Partisi Dersim İl Örgütü Başkanı Ergin Tekin okudu. Tekin, İsrail’in 1948’den bugüne Filistin topraklarının yüzde 78’ini işgal ettiğini belirterek “Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil halk bombalanıp sürgüne zorlanırken emperyalistlerin, Netanyahu’nun savaş hükümetine destek ziyaretlerinin ardı arkası kesilmedi. Netanyahu gericiliği ise, Gazze’de giderek daha küçük bir alana hapsettiği iki milyonu aşkın Filistinlinin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor” dedi.

“Kendisini Filistin davasının en büyük savunucusu ilan eden Erdoğan iktidarı, halkın tepkisi üzerine ticaret yasağı kararı aldı” diyen Tekin, son olarak şunları söyledi: “Filistin halkına yapılan katliama karşı durmak, hem insanlık görevi hem de işçi ve emekçilerin, halklarımızın, geleceği için çok önemlidir. Emperyalistlerden aldığı destekle saldırılarını sürdüren katil İsrail devletini ancak halkların birleşik ve örgütlü gücü durdurabilir. Halkımızı, Filistin halkıyla dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz. Savaş politikalarına karşı çıkmalı ve sesimizi yükseltmeliyiz.”

 

Etiketler dersim nakba