Narin Güran cinayeti soruşturmasında tutuklanan Salim Güran’ın eşinin ifadesi ortaya çıktı: 'Şüphelendim'

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturmasında tutuklanan Salim Güran’ın eşi Melek Güran, ifadesinde, "Eşim Salim'den şüphelendim" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor.

Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından tutuklanan Salim Güran’ın eşi Melek Güran, ifadesinde, "Eşim Salim'den şüphelendim" dedi.

'TARLAYA GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, olay sabahı eşi Salim Güran’ın tarlaya gideceğini belirten Melek Güran, "Eşim Salim Güran tarlaya gideceğini' söyledi. Hüseyin Güran'ın evine gideceğini söylemedi. Ancak bizim iki tarladan biri olan mezarlık civarındaki tarla Hüseyin Güran'ın evine yakın gitmiş olabilir. Ama gittiğini bilmiyorum, gideceğini söylemedi" dedi.

'EŞİM SALİM GÜRAN'DAN ŞÜPHELENDİM'

Savcılığın her soruya cevap veren Melek Güran, kendisine kimden şüpheleniyorsunuz diye sorulan bir soruya ise, " Eşim Salim Güran'ın kullanmış olduğu 47 ... plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran'ın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Narin Güran'a ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı. Narin'in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran'daydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur" ifadelerini kullandı.

TUTUKLU SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Öte yandan Soruşturmada adliyedeki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden anne Yüksel Güran (44) ve ağabeyi Enes Güran’ın (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 15 yaşından küçük olan diğer işçisi R.A. ise 15 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

 

(ALINTI)