Narin Güran’ın annesi ve ağabeyi için kasten öldürme suçlamasıyla tutuklama istendi

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada Güran'ın babası Arif Güran serbest bırakıldı. Güran'ın annesi ve ağabeyinin tutuklanması talep edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cesedi bulunan Narin Güran'ın (8) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 22 şüpheli hakimliğe sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amcasının oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., tutuklanan amca Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

8 Eylül'de gözaltına alınan ve jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

22 şüpheli arasından 9'u hakkında tutuklama talep edildi. 10 kişi serbest bırakıldı. 3 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ve ağabeyi E.G.'nin "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçundan, diğer 7 kişinin ise "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek"ten tutuklanması istendi.

Güran'ın babası Arif Güran ise serbest bırakıldı.

(ANKA HABER AJANSI)