NASA, Pixar ile ortaklık kurdu: 'Lightyear’ filmi uzayda gösterilecek

NASA'nın Pixar'la ortaklık kararı almasının ardından "Lightyear" filminin uzayda gösterileceği açıklandı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan astronotlar, boş zamanlarında filmi izleyebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Oyuncak Hikâyesi serisinin karakteri Buzz Lightyear'dan esinlenen yeni "Lightyear" filmi için Pixar ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık kapsamında, bir astronot olan Buzz Lightyear animasyon karakterinden esinlenen yeni film, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) astronotlar tarafından izlenebilecek.

WebTekno'nun TechTimes'tan aktardığı habere göre, NASA, yaptığı basın açıklamasında kaynaklarının yalnızca uzay araştırmalarında değil aynı zamanda filmler ve dizilere teknik bilgi sunma gibi konularda kullanıldığını belirtti. NASA’dan Bert Ulrich de açıklamasında filmi oluşturmak için harcanan emeğe ve filme yardımcı olan astronot Tom Marshburn'e dikkat çekerek, “Bir NASA astronotu, filmde teknik danışman olarak görev yaptı ve uzaya bakış açısını yansıttı” ifadelerini kullandı. Açıklamalara göre istasyonda bulunan astronotlar, boş zamanlarında "Lightyear" filmini izleyebilecek.

NASA ayrıca, ISS mürettebatı ve oyuncular arasında bir iletişim yolu organize etme ve kırmızı halı gibi etkinliklere de katılma gibi birçok konuda hamle yapma gibi planlarının olduğunu da açıkladı.

Etiketler Lightyear nasa uzay