Nasrallah durdururuz dedi, İsrail Beyrut'ta ses duvarını aştı

Hizbullah lideri, Gazze'deki olası ateşkesin Lübnan'daki çatışmaları 'tartışmasız bir şekilde' durduracağını söyledi. İsrail uçakları, Nasrallah konuşurken Beyrut'ta sonik patlamaya neden oldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, İsrail ve Hamas arasında Gazze Şeridi'nde kabul edilecek muhtemel bir ateşkesin Lübnan'ın güneyindeki çatışmaları da "tartışmasız bir şekilde" duracağını söyledi.

AA'nın haberine göre Nasrallah, İsrail ordusunun 3 Temmuz'da düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır için düzenlenen programa video-konferans aracılığıyla katıldı. İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden sınır hattındaki çatışmalara değinen Nasrallah, "(Gazze'de) Ateşkes konusunda anlaşmaya varılırsa (İsrail ve Hamas), cephemizde de tartışmasız çatışmalar duracaktır" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, Gazze'de sağlanacak olası ateşkese rağmen İsrail'in Lübnan'a saldırmaya devam etmesi ihtimaline ilişkin ise "(İsrail) Gazze'deki ateşkesin ardından Lübnan'ın güneyine saldırmaya karar verirse Lübnan'ı savunacağız ve işgale tolerans göstermeyeceğiz" dedi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI SES HIZINI AŞTI

Bu arada İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Hasan Nasrallah konuşma yaptığı sırada Lübnan'ın başkenti Beyrut semalarında alçak uçuş gerçekleştirdi. Savaş uçaklarının ses duvarını aşması sonik patlamalara yol açtı.

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)